kraja

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
klemen
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

kraja

Odgovor Napisal/-a klemen »

najprej vas vse lepo pozdravljam. Zanima pa me sledeče. Kot novopečeni začetnik sem imel čast, da so mi vlomili v lokal. Slišal sem, da DURS obravnava krajo kot primanjkljaj, pri čemer pa je treba odvesti DDV, zanima me katerega, od nabavne ali od prodajne cene, ker vodim zaloge po prodajnih cenah. Ali ima kdo podobno izkušnjo in se je s tem problemom že srečal z davčnim inšpektorjem?

Pa še to: kdaj se vodi trgovska knjiga?

V upanju, da boste imeli čim manj opravka z zlikovci raznih vrst vas lepo pozdravljam in se veselim vaših odgovorov
žaba1
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a žaba1 »

DDV se ne obračunava od primankljajev zaradi višje sile, pri čemer se vlomna tatvina ne šteje kot višja sila(???). Obračunava se od nabavne vrednosti blaga. Evidence o nabavi in prodaji blaga je dolžan voditi vsak trgovec, ki se ukvarja s trgovino na drobno ali na debelo.
LP
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

S.P. se ukvarja s trgovino na drobno in vodi evidence v enostavnem knjigovodstvu. V oktobru mesecu je prišlo do kraje trgovskega blaga.
Naredili smo zapisnik po nabavnih cenah ter knjižili v DDV evidence -KNJIGA IZDANIH RAČUNOV.
Prosim za naslednji odgovor: s.p. je za vrednost kraje zmanjšal zalogo v TDR knjigi -kako naj krajo evidentiramo v finančnem knjigovodstvu ?
Hvala ! Barbara!
Odgovori