Znanka me sprašuje nekako takole:
Kolegica je 1.9.2010 imela 30 let odkar se je zaposlila. Zaposlena je v večji tiskarni, res pa je da je bila v letu 2000 nekaj mesecev (mislim da 6) na zavodu za zaposlovanje. Ali mi ti lahko svetuješ, ali ji pripada jubilejna nagrada za 30 let delovne dobe po zakonu? Verjetno bo morala počakati še tiste mesece ko je bila zavodu?
Sam sem ji pritrdil, da bo morala počakat še 6 mesecev, ki se po ojem ne vštevajo v to dobo, oziroma bolj me moti navedba kolektivne pogodbe za grafično dejavnost (mislim da je prava), ki všteva dobo pri zadnjem delodajalcu - kako upošteva prekinitve, kot je v tem primeru. Splošna kolektivna, ki je upoštevala celotno dobo je namreč odpovedana.
Jubilejna nagrada - delovna doba na zavodu?
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Jubilejna nagrada - delovna doba na zavodu?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Re: Jubilejna nagrada - delovna doba na zavodu?
Tako je če je to vaša kolektivna pogodba se za jubilejno nagrado štejejo samo leta pri zadnjem delodajalcu, nič več tiste skupne delovne dobe.
lp
lp
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
A prekinitev za pol leta kaj vpliva, a je pogoj neprekinjeno delovno razmerje?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Jaz razmišljam takole: tudi če je bila na Zavodu, prejemala nadomestilo, ji je Zavod plačeval prispevke in ji je delovna doba tekla dalje. Torej, ko je prekinila Zavod, so ji vpisali delovno dobo. Smatram, da se šteje v skupno delovno dobo, res pa nikjer nisem zasledila podrobnosti okoli te dileme. Kar se tiče skupne delovne dobe oz. delovne dobe pri zadnjem delodajalcu pa opredeljuje KP oziroma Akt podjetja. Ponavadi pa se vsi držijo "pri zadnjem delodajalcu".
Mogoče ša kakšno mnenje?
LP
Mogoče ša kakšno mnenje?
LP
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Da, toda to ne izhaja iz pravic ki pripadajo na osnovi ZDR in kolektivnih pogodb.
Mirko
Mirko