poslovna stavba nabavljena 1994 in še ni v celoti odpisana ima še vrednost, v mesecu avgustu 2010 smo jo porušili, kako je pri tem z DDV oz.nepremičninskem davku in kako to knjižimo v glavno knjigo (izločitev iz osnovnih sredstev)
hvala in lp
rušenje poslovne stavbe
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: rušenje poslovne stavbe
Niste navedli, zakaj rušite objekt. Boste namesto obstoječega zgradili novega?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

ja objekt bomo porušili in zgradili novo poslovno stavbo
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
To po popolnoma spremeni zadevo.
Upoštevajte SRS 1.51 (CITIRAM): 1.51. Če se obstoječa zgradba, ki je del opredmetenih osnovnih sredstev, zaradi graditve nove zgradbe, ki bo del opredmetenih osnovnih sredstev, odstrani, je knjigovodska vrednost obstoječe zgradbe strošek priprave gradbišča, ki se lahko všteje v nabavno vrednost nove zgradbe.
Po tej logiki, vsaj po mojem, ne gre za spremembo namembnosti objekta, zaradi katere bi morali popravljati DDV. Prosim, še ostale za komentar!
Po tej logiki, vsaj po mojem, ne gre za spremembo namembnosti objekta, zaradi katere bi morali popravljati DDV. Prosim, še ostale za komentar!
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Se strinjam z vsebino Mirkovega odgovora.
Ne vem pa, zakaj je vprašanje o popravku DDV. Zakon o DDV velja od 1. 7. 1999, v 1994 so bili prometni davki.
Ne vem pa, zakaj je vprašanje o popravku DDV. Zakon o DDV velja od 1. 7. 1999, v 1994 so bili prometni davki.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Hvala, franca - sam sem glede vprašanja o DDV-ju spregledal letnico izgraditve.
Mirko
Mirko