sodišče-priča

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
inika
Računovodja
Računovodja

sodišče-priča

Odgovor Napisal/-a inika »

Gre za delovni spor:delodajalec - delavec-prekinitev delovnega razmerja iz poslovnega razloga.
Delavec " toži" delodajalca za "nezakonito" prekinitev delovnega razmerja.
Na sodišče sem pozvan kot priča( zaposlen sem v računovodski službi delodajalca), zato prosim za izkušnje...
Kakšna vprašanja lahko pričakujem; najbolj pa me zanima katere zadeve iz poslovnih knjig podjetja sem dolžan obrazlagati na delovnem sodišču in katere bi se lahko v tašni situaciji obravnavalo kot neke vrste poslovno skrivnost...

Iskrena hvala za vsako pomoč! :roll:
inka
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Re: sodišče-priča

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

na sodišču ne verjamem, da se lahko izgovarjate na poslovno skrivnost.... povedati, kar veste, to je najbolje.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: sodišče-priča

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Po vsej verjetnosti ste na sodišču zato, da razložite postopek voden s strani podjetja. Kot priča tudi prisežete, da boste govorili resnico. S prikrivanjem dejstev, katere obrazložitev zahteva sodišče, bi to prisego prekršili in tako tudi ovirali postopek na sodišču.

PS.: Mirno povejte kar veste.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori