Imam en problem glede regresa, ki smo ga letos izplačali našima dvema zaposlenima in eni, ki je na porodniški. Rekli so mi, da naj bo regresa 734,15 evrov (minimalna plača). Jaz sem od tega obračunala akontacijo dohodnine in plačala. Naknadno pa sem sedaj ugotovila, da imamo sklenjene kolektivne pogodbe za negospodarstvo, kjer pa je znesek regresa 692 evrov (da ni treba odvesti še prispevkov). Torej smo nakazali več, in sedaj me zanima, ali moram obračun regresa popraviti in kako naj to popravim?
Hvala za pomoč.
Regres za letni dopust-preveč
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Regres za letni dopust-preveč
Ne ni treba. Po uredbi je znesek regresa za katerega se ne obračunajo prispevki 70 % povprečne plače. Letos poleti je bilo to nad 1.000 € tako, da ste vi oreng pod mejo.
Kolektivne pogodbe pa so se sklepale pred povišanjem minimalne plače zato so zneski v njih manjši od minimalne. Najmanjši regres pa naj bi bil najmanj minimalna plača tako, da je pri vas vse ok.
Kolektivne pogodbe pa so se sklepale pred povišanjem minimalne plače zato so zneski v njih manjši od minimalne. Najmanjši regres pa naj bi bil najmanj minimalna plača tako, da je pri vas vse ok.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: Regres za letni dopust-preveč
Kolektivne pogodbe zagotavljajo nek minimalen nivo pravic, medtem ko jih navzgor omejuje davčna zakonodaja le višine, ki se še ne obdavčijo. 
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko