Pozdravljeni,
Sem mlad športnik, ki bi rad začel svojo profesionalno kariero. Za uresničitev le te, pa je kar nekaj zadev, glede katerih imam vprašanja, saj točnih, predvsem pa jasnih odgovorov nisem uspel nikjer najti, dobiti, zaslediti....Upam, da mi lahko pomaga kdo tukaj.
1.Nastopal bi kot poklicni športnik, pa me zanima, kako je z plačevanjem prispevkov, delovno dobo, davki, torej temi glavnimi stvarmi, ki morajo biti urejene, da si poklicni športnik v celotnem pomenu besede.
2. Pri svojem športu, bi bil popolnoma odvisen od sponzorskih sredstev, saj bi mi le ta zagotavljala sredstva za vse stroške, ki bi jih imel oz. moja ekipa. Zato me zanima, kaj je najboljša rešitev zame. Je to ustanovitev S.P.-ja ali kaj drugega?
3. Zanima me še nekaj stvari glede sponzorskih sredstev. Zanima me predvsem, ali so le ta zama kot prejemnika obdavčljiva?
Zanima me tudi, ali obstajajo kakšni posebni pogoji, da lahko dobiš sponzorska sredstva kot oseba, kot S.P..... oziroma, če je prejemanje sponzorskih sredstev morda onemogočeno, če imaš S.P. ali kaj podobnega?
Morda še kakšen nasvet glede vsega skupaj kaj me zanima...
Hvala za vašo pomoč in odgovore.
Lp.
Pomoč z informacijami za mladega športnika
Moderator: Mirko Zbačnik