Imam vprašanje?
Zanima me namreč ali mi lahko izstavjo dobropis na račun katerega datum izstavitve je bil že v prejšnem letu 2009, oz v letu 2009 sem izstavil račun (katerega mi ni še plačal) in sedaj ko smo prišli tolko daleč da mi ga mora plačati je rekel da ga ne prizna in hoče izstaviti dobropis da ga podpišemo. Delali smo na podlagi Ponudbe za to firmo A in ko smo izstavli račun in plačali DDV , je pa bil odgovor iz te firme A da mu ne bi smeli izstaviti račua kajti oni niso bili krivi (takrat ni bilo govora o tem in se je strinjala z tem) , da je prišlo do zastoja pa z eno drugo firmo B katere je tudi ta firma A najela njih. Celo to so rekli (pazi po enem letu) da bi morali tej drugi firmi B izstaviti račun zaradi zastoja in ne njim. Mi smo pa odgovarjali da jih mi nismo najeli za delo ampak oni.
Upam da nismo zakomplicirali vprašanje in da mi bo kdo lahko odgovoril kaj narediti z tem dobropisom ali ga naj sprejmemo ali ne?
dobropis
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: dobropis
Praviloma naj bi vi izstavili dobropis, oni pa mogoče bremepis - zadeva je enaka, le prva varianta je bolj logična. Menim, da ni ovir če to opravite za lansko obdobje. Gre za popravek DDV. Računovodsko pa obravnavate odvisno od višine zneska, lahko kot popavek napak ali pa enostavno znesek vključite v letošnji poslovni izzid.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

To razumem ampak mi ni jasno ali lahko to firma naredi šele po enem letu da mi da dobropis/bremepis češ mi ti pa tega ne bomo plačali.
Najlažje je tako narest samo da ti ne plačajo zakaj pa tega ni prej naredil če je imel namen da nam ne plača
Najlažje je tako narest samo da ti ne plačajo zakaj pa tega ni prej naredil če je imel namen da nam ne plača
Lep pozdrav.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Dejansko je zadeva res čudna. Moj odgovor je temeljiv na domnevi, da se oba strinjata. Vsekakor bi bilo normalno, da bi izdali dobropis vi, vendar na osnovi kakega drugega dejstva, ne iz razloga nemožosti pllačila vašega dobavitelja.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Na kaj se nanaša račun? Ali ste opravili kakšne storitve?
Zaračunali smo režijo po kateri je bila narejena ponudba.orljek napisal/-a:Na kaj se nanaša račun? Ali ste opravili kakšne storitve?
Lep pozdrav.