Prosim za nasvet v zvezi z naslednjimi vprašanji;
-če mizarsko s.p. kupi notranja vrata pri drugem mizarskem podjetju in jih vgradi končnemu kupcu, ali je to trgovina in bi moral registrirati trgovinsko dejavnost? So vrtata v tem primeru trgovsko blago ali material? Kaj pa če vrata še dodatno polakira in jih šele potem vgradi?
-če naročniku proda poleg svojih mizarskih izdelkov po naročilu, tudi nekatere druge proizvode kot razširjeno ponudbo, ki jo naročnik zahteva (npr. poleg pisarniške opreme, ki jo izdela sam mizar, še npr. koš za smeti, namizno in stensko luč, stole), ali bi se v tem primeru moral registrirati za trgovino? To blago je kupljeno samo enkrat, za točno znano stranko, torej enkratni posel. Bi šlo brez trgovine?
Lepo vas prosim za odgovor in hvala.
Ali je to trgovina
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Ali je to trgovina
Še enkrat vas lepo prosim, da mi kdo, ki pozna odgovor, le-tega napiše.
Vgradnja vrat ni trgovina, ampak opravljanje storitev s svojim ali tujm materialom.
Prodaja koša, luči, stolov pa je trgovina, ker prodajate nespremenjeni izdelek. (Do)registracije je enostavna in brezplačna.
Prodaja koša, luči, stolov pa je trgovina, ker prodajate nespremenjeni izdelek. (Do)registracije je enostavna in brezplačna.
Hvala za odgovor,
ali moramo imeti potem tudi ustrezen prostor? Zdi se mi neracionalni, da bi imeli prostor, ker bomo to kar bomo kupili, v kratkem roku dostavili kupcu skupaj z izdelki, ki jih bomo sami izdelali. Tudi imamo take primere cca. dvakrat letno.
Ali je to trgovina na debelo ali drobno?
In, če se registriramo za trgovino, kakšne evidence bi morali voditi?
Hvala.
ali moramo imeti potem tudi ustrezen prostor? Zdi se mi neracionalni, da bi imeli prostor, ker bomo to kar bomo kupili, v kratkem roku dostavili kupcu skupaj z izdelki, ki jih bomo sami izdelali. Tudi imamo take primere cca. dvakrat letno.
Ali je to trgovina na debelo ali drobno?
In, če se registriramo za trgovino, kakšne evidence bi morali voditi?
Hvala.
Poglejte Zakon o trgovini in Zakon o varstvu potrošnikov (ker gre za kupce - fizične osebe).