Vaše mnenje
Moderator: Mirko Zbačnik
Vaše mnenje
Nekaj časa nazaj sem obiskovala tečaj knjigovodstva.
PRedavateljica nam je povedala nekaj dejstev ki pa po mojem ne držijo, pa prosim za vaše mnenje:
1. Trdi da je minimalna plača 780 EUR
2. Trdi da je potrebno v BU kot stroške pok. zavarovanj navesti znesek 24,35 % (torej skupni znesek pok.zavarovanj delodajalca in delojemalca). Kakor jaz vem in je bilo potrjeno tudi z vaše strani se samo upošteva 8,85% in ostali stroški kot stroški delodajalca.
3. Ali je narobe, če v bilanci stanj prikažeš če imaš npr. preplačilo ddv-ja ali plačilo ddv samo eno od teh dveh.
Tih deževen dan......
PRedavateljica nam je povedala nekaj dejstev ki pa po mojem ne držijo, pa prosim za vaše mnenje:
1. Trdi da je minimalna plača 780 EUR
2. Trdi da je potrebno v BU kot stroške pok. zavarovanj navesti znesek 24,35 % (torej skupni znesek pok.zavarovanj delodajalca in delojemalca). Kakor jaz vem in je bilo potrjeno tudi z vaše strani se samo upošteva 8,85% in ostali stroški kot stroški delodajalca.
3. Ali je narobe, če v bilanci stanj prikažeš če imaš npr. preplačilo ddv-ja ali plačilo ddv samo eno od teh dveh.
Tih deževen dan......
Re: Vaše mnenje
1. Minimalna plača je 734,15 EUR
2. Imate prav - v tej postavki so samo stroški delodajalca, ker PIZ delojemalca je v bruto plači
3. Jaz prikažem samo eno od teh dveh, kar pač po kompenziranju pade (presežek ali obveznost) in mislim da je prav... je pa res da pri DDV v bialcni ostanejo še zneski DDV (sploh vstopnega) ko ste račun prejeli v januarju, strošek je pa december (DDV bo poračunan šele v januarju) - to jaz pustim tako kot je.
2. Imate prav - v tej postavki so samo stroški delodajalca, ker PIZ delojemalca je v bruto plači
3. Jaz prikažem samo eno od teh dveh, kar pač po kompenziranju pade (presežek ali obveznost) in mislim da je prav... je pa res da pri DDV v bialcni ostanejo še zneski DDV (sploh vstopnega) ko ste račun prejeli v januarju, strošek je pa december (DDV bo poračunan šele v januarju) - to jaz pustim tako kot je.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Na tečaju ste se naučili kritično spremljat predavanja, kar je vsekakor pozitivno. Iz izkušenj vem, da vsem virom vedno ne moreš verjet.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

G. MIrko
Imam torej v točki 1 in 2 prav ali ne?
oops:

Imam torej v točki 1 in 2 prav ali ne?
oops:
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Seveda imate prav, dodal sem le moje iskustveno mnenje, ker sem tudi sem bil tudi sam že žrtev nerodno predstavljene vsebine. 
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Še pripisujem:
Gre predvsem zato, ker sem na enem drugem predavanju slišala pravilno teorijo o teh 8,5% in me je seveda malo zmedlo.
Lp

Gre predvsem zato, ker sem na enem drugem predavanju slišala pravilno teorijo o teh 8,5% in me je seveda malo zmedlo.
Lp
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
O teh 8.85 % je bilo tudi tu že govora, o zakonski podlagi in podobno. Letos nas so tudi s strani AJPES-a pozvali, da to porpavimo, v kolikor tega nismo prikazovali.
Mirko
Mirko

Pa še da nekaj dodam:
KOt sem razumela se sklicuje , da mora biti v bilanci enak znesek pok. zavarovanj kot oddaš poročilo na ZPIZ.
Na zpiz res oddaš oz. moraš vpisati skupni znesek pok.zavarovanj v višini 24,35% (15,50% +8,85%)..
KOt sem razumela se sklicuje , da mora biti v bilanci enak znesek pok. zavarovanj kot oddaš poročilo na ZPIZ.
Na zpiz res oddaš oz. moraš vpisati skupni znesek pok.zavarovanj v višini 24,35% (15,50% +8,85%)..
V bilanci poročaš 8,85%, kar je strošek podjetja za pokojninska zavarovanja (prišteješ še dodatna zavarovanja, če obstajajo), 15,50% je zajeto v stroških plač. V obracu M4 pa poročaš plačane prispevke za ZPIZ, to pa so oboji prispevki skupaj, torej 24,35%.anka napisal/-a: KOt sem razumela se sklicuje , da mora biti v bilanci enak znesek pok. zavarovanj kot oddaš poročilo na ZPIZ.
no, saj tako tudi mislim.
Hvala za vsa vaša pojasnila.
Lep podzrav
Hvala za vsa vaša pojasnila.
Lep podzrav