Za preteklo leto sem si pridobil potrdilo za upoštevanje normiranih stroškov. Ravno tako bi si želel pridobiti potrdilo za naslednje obračunsko obdobje. Kaj se zgodi, če presežeš znesek 42000 eurov? Sem poklicni športnik in dobivam plačilo neredno, tudi za premije od rezultatov se še ne ve ali bodo, ker se izplačajo na podlagi doseženih rezultatov.Ali se upoštevajo izdani računi, ali realizacija (plačila). Sem ravno na meji med 42000 in 45000 eur. Kako se lahko izognem plačilu po dejanskih stroških, saj teh le nimam kaj dosti, pa še knjigovodstvo je bolj zahtevno.Kaj se zgodi, če v naslednjem letu presežem 42000 eurov?
Ali sem pravilno razmišljal, da spadajo v obračunsko obdobje za normirane stroške izdani računi z datumom od 1. Nov 2009 do 31.10. 2010?
Kaj se šteje v bruto prihodke: plača za igranje, davek, ne pa DDV?!
Prosim za hiter odgovor!
NORMIRANI STROŠKI
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: NORMIRANI STROŠKI
V prihodke se štejejo računi (brez DDV), plačani v obdobju 1. 11.2009 do 31.10. 2010.
Če še nisi čez, se lahko dogovoriš, da ti zadnje račune plačajo v novembru. lp
Če še nisi čez, se lahko dogovoriš, da ti zadnje račune plačajo v novembru. lp
Če vas pravilno razumem, to pomeni, da niso pomembni izdani računi, ampak plačilo računov? Če račun izdam 1. oktobra, pa mi ga plačajo šele novembra, je to dobro? Ali sploh ne smem izdati računa? Hvala za hiter odgovor!
valeri napisal/-a:Če vas pravilno razumem, to pomeni, da niso pomembni izdani računi, ampak plačilo računov? DA
Če račun izdam 1. oktobra, pa mi ga plačajo šele novembra, je to dobro? DA, se šteje za naslednje leto.
Ali sploh ne smem izdati računa? Moraš!
Hvala za hiter odgovor! Prosim! LP
Hvala za odgovor. Zanima me edino še to: če si pridobim potrdilo o normiranih stroških za naslednje leto (obdobje 2010/11), pa se med letom izkaže, da bom presegel prihodke nad 42000 (recimo nagrade na športne dosežke), ali to pomeni, da se za tekoče leto stroški kljub temu še obračunajo kot normirani, v naslednjem obdobju pa potrdila več ne morem dobiti ? Kaj če prekineš dejavnost in jo potem na novo odpreš?