Torej zanima me, če ima kdo izkušnje, da se je obrnil kar na stečajnega upravitelja in z njim ureditl glede potrjevanja dobropisov
Kako zmanjšati izstopni DDV
Moderator: Mirko Zbačnik
Kako zmanjšati izstopni DDV
Pozdravljeni. Imamo malo zakomplicirano situacijo, bom poskušala obrazložiti. Z gradbenim podjetjem smo imeli sklenjeno pogodbo o vgradnji dvigal v stanovanjski objekt. Dvigala so bila vgrajena, vendar dela niso bila do konca opravljena in dvigala tudi niso bila predana. Ker pa je bil kupec stanovanj (pravna oseba) zainteresiran, da se zadeva zaključi, smo z njim sklenili pogodbo o dokončanju del po tisti prejšnji pogodbi (z gradbenim podjetjem) in lastniku stanovanj tudi izstavili račun z DDV. Nato smo gradbenemu podjetju izstavili dobropis za isti znesek. Ker pa je to gradbeno podjetje sedaj v stečaju, in ni tam nikogar, ki bi nam lahko potrdil dobropis in da so si zmanjšali vstopni ddv, si mi izstopnega ddv po dobropisih ne moremo zmanjšati. Znesek DDVja je cca 50.000 EUR. Zanima me, če se obrnemo na stečajnega upravitelja, ali lahko on potrdi dobropise - in potem teh zneskov ne bi prijavljali v stečajno maso?? Če ne, potem nam ne preostane drugega, kot da čakamo na zaključek stečajnega postopka, kot vsi vemo, pa to lahko traja leta.
Torej zanima me, če ima kdo izkušnje, da se je obrnil kar na stečajnega upravitelja in z njim ureditl glede potrjevanja dobropisov
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: Kako zmanjšati izstopni DDV
Mogoče uporabiti možnost oblikovanje popravka vrednsoti "terjatve" in nato odpis, glede na to, da je podjetje v stečaju in da ste opravili raumna dejanja za "poplačilo".
Upam da razmišljam v pravo smer, če dobropis smatram kot "terjatev".

Upam da razmišljam v pravo smer, če dobropis smatram kot "terjatev".
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Če je podjetje v stečaju, je tam stečajni upravitelj.
Hvala obema za razmišljanje. Torej bi bilo mogoče najbolje, da se obrnemo kar na stečajnega upravitelja, pa on pove, če se da kako urediti zadeva pred koncem stečaja.