Prvič se srečujem z vajeništvom. Vajencu bomo izplačali nagrado, ter povrnili stroške pravoza in prehrane. Za nagrado verjetno ni potrebno izpolnejvati REK obrazca, ker bo v skladu s predpisi - 167 EUR mesečno za 3. letnik. Moramo pa plačati prispevek za zdravstveno zavarovanje in izpolniti REK-1a. Zanima me koliko je mesečni prispevek za zavarovanje, kdaj se plača in na kateri račun / sklic ter katera polja se izpolni na REK-1a?
Sem že brskala po forumu, pa nisem našla odgovora na svoje vprašanje.
Vajenec REK-1a
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Vajenec REK-1a
A mogoče vseeno kdo ve, kako izpolniti REK-1a za vajenca?
Hvala in lp.
Hvala in lp.
Obr. REK 1A morate vseeno izpolniti, napišete da je davčna osnova nič, če je pod mejo, v analitičnem
delu pa pustite prazno, brez zneska. Pavšal za zdr. zav je 4,34 Eur,pred tem je potrebna prijava na ZZZS.
delu pa pustite prazno, brez zneska. Pavšal za zdr. zav je 4,34 Eur,pred tem je potrebna prijava na ZZZS.
Gordana
Gordana, najlepša hvala. 
Izpolnjujem REK-1a obrazec in mi ni jasno naslednje: takoj na začetku je potrebno izbrati ali je to plačilo vajencu ali plačilo dijaku/študentu za obvezno praktično delo. Direktor za kadrovske zadeve pravi, da je to drugo. Potem pa se pokaže na REK obrazcu, da je potrebno plačati poleg prispevka za zdr. zav. še prispevek za PIZ. cca 9 EUR. A to drži? Iz pogodbe sklenjene s šolo je to praktično delo in ne vajeništvo in za tako delo naj bi plačali smao prispevek za zdr. zav.
Prosim za pomoč, saj moram izplačilo izvršiti najkasneje jutri.
Lp
Prosim za pomoč, saj moram izplačilo izvršiti najkasneje jutri.
Lp
Kako je obdavčena, če študentu izplačamo višjo nagrado, kot je predpisana z Uredbo Vlade?
Hvala in lp
A
Hvala in lp
A