Pozdravljeni!
Provizija banke pri pologu gotovine pri s.p. znaša okoli 0,3% od vrednosti pologa.
Ker se 95% gotovine polagamo na bančnih okencih (maloprodaja) znaša znesek provizije za pologe na letnem nivoju za dve povprečni slovenski plači. Kar pa ni zanemarljivo!
Zanima me če obstaja kakšna druga varianta pologa gotovine brez provizije pri s.p.?
Hvala in lep pozdav!
Provizija pri pologu gotovine
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Provizija pri pologu gotovine
Seveda obstaja. s.p samostojno razpolaga z denarjem. Poslovni računi za s.p. - je so pogruntavščina bank in ne države.
Položite denar na svoj osebni račun ( ni provizije ) in ga preko internega naloga na internet bančništvu ( če sta oba računa na isti banki ) prenakažite na drug račun ( na naši banki na internih prenosnih nalogih ni provizije )
Banka bo lahko morda kaj komplicrala ampak nima povsem nobene osnove za to.
Sploh pa nikjer ne piše, da mora imeti s.p. sploh poslovni račun ampak piše da mora imeti račun pri banki. Račun je lahko tudi osebni.
Položite denar na svoj osebni račun ( ni provizije ) in ga preko internega naloga na internet bančništvu ( če sta oba računa na isti banki ) prenakažite na drug račun ( na naši banki na internih prenosnih nalogih ni provizije )
Banka bo lahko morda kaj komplicrala ampak nima povsem nobene osnove za to.
Sploh pa nikjer ne piše, da mora imeti s.p. sploh poslovni račun ampak piše da mora imeti račun pri banki. Račun je lahko tudi osebni.
MG...hvala za odgovor in pojasnilo.
Zanima me še pravite da bi banka lahko kaj komplicirala, zanima me pa konkretno kaj pa lahko komplicira?
Oz. lahko še kdo drugi komplicira - davčna ali kateri podobni organi imajo kaj s tem?
Pa še to, kot predvidevam vi imate s.p., pa me zanima ali polagate denar na tak način?
Je pa zelo dobra ideja.
Še enkrat hvala!
Zanima me še pravite da bi banka lahko kaj komplicirala, zanima me pa konkretno kaj pa lahko komplicira?
Oz. lahko še kdo drugi komplicira - davčna ali kateri podobni organi imajo kaj s tem?
Pa še to, kot predvidevam vi imate s.p., pa me zanima ali polagate denar na tak način?
Je pa zelo dobra ideja.
Še enkrat hvala!
Banka lahko komplicira, ker jim ni v interesu, da se denar preliva čez privatni račun če na tako imenovanem poslovnem zaračunavajo visoko provizijo. Nimajo pa nobene zakonske osnove. Če imate z banko bolj posloven odnos ( krediti, bančne garancije,.... ) potem se zna zgoditi, da vam komplicirajo pri oddobritvah le teh oz vam jih dajo po slabših pogojih ali pa sploh ne.
Davčna to ne zanima dokler se držite vseh predpisov. Vaš TRR je vaš TRR in davčna ne ločuje med "poslovnim" in zasebnim TRR. Tudi ko vam blokirajo račun zaradi neplačevanje prispevkov vam blokirajo vse račune na vaše ime ( njih ne zanima poslovni in osebni )
Osebno nimam s.p. Vam pa za kar nekaj s.p. - jev , ki poslujejo na tak način. Vam pa predlagam, da odprete posebej osebni TRR samo za te namene, da imate poslovne in zasebne finance ločene zaradi sebe.
Davčna to ne zanima dokler se držite vseh predpisov. Vaš TRR je vaš TRR in davčna ne ločuje med "poslovnim" in zasebnim TRR. Tudi ko vam blokirajo račun zaradi neplačevanje prispevkov vam blokirajo vse račune na vaše ime ( njih ne zanima poslovni in osebni )
Osebno nimam s.p. Vam pa za kar nekaj s.p. - jev , ki poslujejo na tak način. Vam pa predlagam, da odprete posebej osebni TRR samo za te namene, da imate poslovne in zasebne finance ločene zaradi sebe.
Se povsem strinjam z MG, samo dodatno opozarjam, da mora sp imeti en račun (lahko osebni), na katerega bo prejemal vse prihodke iz dejavnosti in ne drugih (osebnih) prilivov.
Gotovine, čeprav izvira iz prihodkov iz dejavnosti, ni treba polagati na ta račun - lahko pa seveda ga. Če je ta račun osebni, tako ni provizije, kot že pravi MG.
lp
Gotovine, čeprav izvira iz prihodkov iz dejavnosti, ni treba polagati na ta račun - lahko pa seveda ga. Če je ta račun osebni, tako ni provizije, kot že pravi MG.
lp