Pozdravljni,
vprašanje; Podjetje nam je iz leta 2008 izstavilo račun za servis tovornega vozila, mi ga nimamo knjiženega in zato jim ga tudi nismo plačali. Konec leta 2008 nam niso izstavili odprte IOP je, kako je s tem, smo jim račun, ki ga niso izstavili dolžni plačati??
hvala in lep pozdrav
Irena
neplačn račun
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: neplačn račun
za servis onavadi obstaja dokazilo - delovni nalog, servisni nalog, neko potrdilo da je bil servis opravljen... ali nič od tega nimate? ali je bil servis opravljen?
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Nee, mogoče je tudi kaj obstajalo toda skoraj 3 leta od tega, le kdo ima to spravljeno??
Pogledali smo tud v vozilo kjer imajo fantje naloge, toda tega iz leta 2008 ni. kaj mi svetujete??
lp
Pogledali smo tud v vozilo kjer imajo fantje naloge, toda tega iz leta 2008 ni. kaj mi svetujete??
lp
-
orhideja78
- Računovodski vajenec

Pozdravljena, naj vam podjetje, ki vam je izstavilo račun pošlje dokumentacijo v zvezi s tem (priloga k računu), ki bo dokazovalo, da je storitev bila opravljena. Oni pa to morajo imeti, sicer gre za fiktivni račun, ki je davčno sporen.
Orhideja
Orhideja
seveda to sem tudi zahtevala, če mi dostavijo delovni nalog podpisan z naše strani, ga bom knjižila in plačala, sicer ne, lahko se samo skregamo in prekinemo sodelovanje..?? kaj mi svetujete??
lp
lp
oni so izvajalci, oni ''služijo'', tako da se bodo že potrudili in poiskali.
Naty