Spoštovani,
želim odpreti D.o.o.
za prvo leto verjamem da nič ne bom delal in da ne bom imel delavce.
povejte mi prosim vas,
-po registraciji d.o.o. če za prvo leto nimam ni kakšne dohodke in nimam delavce(razen direktorja) čeprav je podjetje že ustanovljeno ali plačati moram mesečno nekaj razen na koncu leta oddati zaključni račun ??
-ali moram plačevati mesečno dohodek za upokojnine, zdravstveno zavarovanje in nekakšne takse in davek in tako naprej.
Upam da vsi ki že imajo podjetje že vejo in da mi kdo bo pomagal.
Hvala veliko !!!
D.O.O <-> DDV
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: D.O.O <-> DDV
V kolikor boste vi zaposlen na d.o.o.-ju si boste morali obračunati plačo in prispevke
ne razum pa vas zakaj boste odpiral d.o.o. če že v naprej veste, da ne boste poslovali saj boste morali imeti ustanovitveni kapital.
Verjetno boste imel TRR in s tem boste moral plačevati provizijo banki samo zato, ker boste imeli račun.
Naj me ostali dopolnijo, ker je sigurno še kaj.
ne razum pa vas zakaj boste odpiral d.o.o. če že v naprej veste, da ne boste poslovali saj boste morali imeti ustanovitveni kapital.
Verjetno boste imel TRR in s tem boste moral plačevati provizijo banki samo zato, ker boste imeli račun.
Naj me ostali dopolnijo, ker je sigurno še kaj.
-
alexandar85
- Novinec

Hvala za odgovor gospod,
V začetku ne pričakujem veliko dobit in zaradi tega želim vesti koliki bodo osnovni obvezni stroški.
Jaz ne bom zaposlen, direktor bo moj oče ki že dela v tujini in tam plača davek na dohodek.
Zdaj želim vesti le to koliki bodo obvezni mesečni in letni stroški če jih ima pod pogojem da ni dohodka in zaposlenih delavca.
Če kdo ve prosim mi napišite.
Veliko vam hvala.
lp
Aleksandar
V začetku ne pričakujem veliko dobit in zaradi tega želim vesti koliki bodo osnovni obvezni stroški.
Jaz ne bom zaposlen, direktor bo moj oče ki že dela v tujini in tam plača davek na dohodek.
Zdaj želim vesti le to koliki bodo obvezni mesečni in letni stroški če jih ima pod pogojem da ni dohodka in zaposlenih delavca.
Če kdo ve prosim mi napišite.
Veliko vam hvala.
lp
Aleksandar
D.o.o. ne plačuje nobenih pavšalnih prispevkov in davkov. Imeti mora poslovni račun, nekaj stroškov torej nastaja.
- Verjetno ustanovni kapital ne bo kar ostal nedotaknjen na računu.
- Za nekatere dejavnosti je registracija za DDV takorekoč nujna (trgovina - če prodajate pravnim osebam, proizvodnja, gradbeništvo) - povsod, kjer so stroški materiala ali tujih storitev pomembna postavka, ker vam DDV podraži ves material in storitve za 20%, če niste DDV zavezanec.
- Do 31. 3. mora za preteklo leto oddati bilance na Ajpes in obračun davka od dohodkov na DURS.
Te zadnje 3 točke zahtevajo računovodstvo. Če ga ne boste sami vodili, boste imeli še nekaj stroškov.
- Verjetno ustanovni kapital ne bo kar ostal nedotaknjen na računu.
- Za nekatere dejavnosti je registracija za DDV takorekoč nujna (trgovina - če prodajate pravnim osebam, proizvodnja, gradbeništvo) - povsod, kjer so stroški materiala ali tujih storitev pomembna postavka, ker vam DDV podraži ves material in storitve za 20%, če niste DDV zavezanec.
- Do 31. 3. mora za preteklo leto oddati bilance na Ajpes in obračun davka od dohodkov na DURS.
Te zadnje 3 točke zahtevajo računovodstvo. Če ga ne boste sami vodili, boste imeli še nekaj stroškov.
-
alexandar85
- Novinec

Hvala gospa Franca na odgovoru !