Živjo
Moje vprašanje bo verjetno malce zmedeno, ampak vseeno upam, da mi go kdo kaj pomagal. Prevzeli smo računovodstvo za mesnico (do sedaj se z mesnico še nisem srečala), ki pa ima totalno neurejene zaloge in materialno knjigovodstvo. Prosili so nas, da jim uredimo materialno knjigovodstvo, ampak s tem ne mislim samo knjiženje stanja zalog, ampak da dejansko v sami mesnici uredimo zadeve. Sedaj me pa zanima, ali so kakšne posebnosti glede odpisa (davčno priznano kalo,...), davka in tako dalje. Predvsem me zanima kateri zakon to ureja?
Hvala
Materialno knjigovodstvo za mesnice
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Materialno knjigovodstvo za mesnice
Gre za precej obširno zadevo. Poleg računovdskega spremljanja in odpisovanja imajo tisti ,ki se ukvarjajo s pokvarljivimi živili še dodatne zakone glede vodenja materila in označevanje.
Držati se morajo načel HACAP
sledljivost blaga v vsakem trenutku
spremljati rok uporabe
Kako se bodo tega lotili je odvisno tudi od tega kakšne tehnične možnosti imajoalidelajo še vse peš ali imajo kakšen tehnične pripoočke ( tehtnice, ki tiskajo nalepke v povezavi z blaganami tudi odpisujejo količine. )
Držati se morajo načel HACAP
sledljivost blaga v vsakem trenutku
spremljati rok uporabe
Kako se bodo tega lotili je odvisno tudi od tega kakšne tehnične možnosti imajoalidelajo še vse peš ali imajo kakšen tehnične pripoočke ( tehtnice, ki tiskajo nalepke v povezavi z blaganami tudi odpisujejo količine. )
Re: Materialno knjigovodstvo za mesnice
Ali je tu kdo, ki ima tovrstno znanje (materialno knjigovodstvo za mesnice) in ga je pripravljen deliti z mano, seveda za plačilo? Če ja, potem prosim pišite zs
Hvala
Hvala