KRAJEVNA SKUPNOST
Moderator: Mirko Zbačnik
KRAJEVNA SKUPNOST
Prosim za pomoč : po katerih računovodskih predpisih poslujejo krajevne skupnosti?
slava
Re: KRAJEVNA SKUPNOST
Krajevne skupnosti, četrtne skupnosti so ožji deli lokalnih skupnosti (drugi uporabniki kontnega načrta) ...te so del države in država spada med javni sektor,
Knjigovodstvo: velja zakon o računovodstvu, Pravilnik o enotnem kontnem načrtu za proračun, proračunske uporabnike in druge osebe javnega prava....
Povezava na vso zakonodajo (je ni malo zato povezava), ki velja za proračunske uporabnike:
http://www.mf.gov.si/slov/sjr/predpisi.htm
lp
Knjigovodstvo: velja zakon o računovodstvu, Pravilnik o enotnem kontnem načrtu za proračun, proračunske uporabnike in druge osebe javnega prava....
Povezava na vso zakonodajo (je ni malo zato povezava), ki velja za proračunske uporabnike:
http://www.mf.gov.si/slov/sjr/predpisi.htm
lp
Nadzorni odbor na KS je ugotovil, da je bilo na konto 714199 drugi tekoči prihodki prenešen znesek (visok) iz sredstev telefonije (povračila za vlaganja občanov). Ker je telefonija v naši KS vroča tema, je NO zahteval obrazložitev. Obrazložitev računovodkinje je bila: ker občina konec leta še ni nakazala sredstev za refundacijo, bi KS poslovala z izgubo. Zato je pač preknjižila ta znesek na prihodke, da ne bi prikazala izgube.
Mislim, da sem nekje zasledila, da se sredstva, ki so odobrena in še niso nakazana, knižijo nekako preko razmejitev. Ker pa nisem ravno doma v računovodenju KS in mi je tuj kontni plan, ki ga uporabljajo, vas prosim za pomoč.
Mislim, da sem nekje zasledila, da se sredstva, ki so odobrena in še niso nakazana, knižijo nekako preko razmejitev. Ker pa nisem ravno doma v računovodenju KS in mi je tuj kontni plan, ki ga uporabljajo, vas prosim za pomoč.
slava
KS je drug uporabnik enotnega kontnega načrta, kar pomeni, da je izkaz prihodkov in odhodkov sestavljen na podlagi denarnega toka. Vključevanje v prihodke le na podlagi "friziranja" presežka, ni dovoljeno. Kolikor obstaja terjatev do občine se ta prikaže kot terjatev in neplačani prihodki (17/28).
Menim, da bi morali popraviti izkaze, čeravno bo krajevna skupnost prikazovala presežek odhodkov nad prihodki. Vzrok presežka pa se navede v razkritjih.
lp
Menim, da bi morali popraviti izkaze, čeravno bo krajevna skupnost prikazovala presežek odhodkov nad prihodki. Vzrok presežka pa se navede v razkritjih.
lp
V iksu 7/07 so obrazložena vračila vlaganj v telekomunikacijsko omrežje.