Pozdravljeni,
v podjetju se je napovedala davčna kontrola za DDV-O (gledali naj bi prejete in izdane fakture). A je že kdo imel davčno kontrolo in kako poteka?
Lp
DAVČNA KONTROLA
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: DAVČNA KONTROLA
Pozdravljena!
Ni hudo glede davčne kontrole za ddv. Pravijo pol ure, če je vse v redu!!! Upaj, da je vse v redu.
Imela sem davčno kontrolo za ddv, mogoče 3 leta nazaj. Pregledajo vse račune, najbolj jih zanima,
če je račun upravičen, da se ddv odbija. Če je kaj narobe, da se ne bi smelo odbiti, pa ponavadi
izračunajo obresti, kot nepriznani strošek za davek od dohodka, pa tudi tam zmanjšajo davek.
Da bi pa bila kakšna kazen, pa še nisem imela izkušenj!
lp
Ni hudo glede davčne kontrole za ddv. Pravijo pol ure, če je vse v redu!!! Upaj, da je vse v redu.
Imela sem davčno kontrolo za ddv, mogoče 3 leta nazaj. Pregledajo vse račune, najbolj jih zanima,
če je račun upravičen, da se ddv odbija. Če je kaj narobe, da se ne bi smelo odbiti, pa ponavadi
izračunajo obresti, kot nepriznani strošek za davek od dohodka, pa tudi tam zmanjšajo davek.
Da bi pa bila kakšna kazen, pa še nisem imela izkušenj!
lp
irena
Hvala Irena,
sem kr bol mirna. Upam da bo vse O.K.
lp
sem kr bol mirna. Upam da bo vse O.K.
lp
Mi smo imeli kontrolo letos julija. Prišli sta dve inšpektorici, ni bilo prav nič stresno. Pri nas sta gledali predvsem izdane (in prejete) račune po 76. a členu. Nepravilnosti nista odkrili. Tako da če delate pošteno in tudi če se je vmes prikradla kakšna napaka, ni potrebno skrbeti.
Lp
Lp
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Sam sem do sedaj imel le kontolo na način, da sem poslal knjige DDV ter skenirane izdane račune, ter skenirane vzorčne primere prejetih računov konrolorju. Priznam, da sem bil nemalo presenečen, ko me je spomnil, da še nisem oddal obrazca
. Kontrola je pretežno zaradi 76. a člena.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko