Na OS imamo letalo, ker izvajamo letalska snemanja iz zraka. Letalo bi sedaj prodali.
Zanima me (oziroma potrebujem potrditev ali je prav moje razmišljanje) kako je z DDV če ga prodamo:
- kupcu v SLO zavezanemu za DDV - ZARAČUNAMO 20% DDV
- kupcu v EU zavezanemu za DDV - ZARAČUNAMO 20% DDV
- kupcu iz druge drževe zavezanemu za DDV - NE ZARAČUNAMO DDV, KER GRE ZA IZVOZ
Kakšen člen se napiše na račun, ko se letalo proda?
Odgovor potrebujem čimprej. Hvala in lep dan.
Prodaja letala
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Prodaja letala
Ni še nihče imel takšnega primera. Res prosim za pomoč.
Lp
Lp
Hvala vseeno ampak sem že dobila odgovor.
Lep dan vsem
Lep dan vsem
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
A ga lahko posredujete tudi ostalim*
PS.: In prosim, da ne podvajajte vprašanj
.
PS.: In prosim, da ne podvajajte vprašanj
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Posredujem odgovor.
Če se letalo proda:
- kupcu v EU zavezanemu za DDV - ZARAČUNAMO BREZ DDV in napišemo klavzulo: Neobdavčljivo po 46. členu ZDDV-1
- kupcu iz druge drževe zavezanemu za DDV - NE ZARAČUNAMO DDV, KER GRE ZA IZVOZ in napišemo klavzulo: Neobdavčljivo po a. točki 1. odstavka 52. člena ZDDV-1
G. Mirko kaj ste mislili s tem, da naj ne podvajam vprašanj. Če sem mogoče že zastavila to vprašanje se opravičujem.
LP
Če se letalo proda:
- kupcu v EU zavezanemu za DDV - ZARAČUNAMO BREZ DDV in napišemo klavzulo: Neobdavčljivo po 46. členu ZDDV-1
- kupcu iz druge drževe zavezanemu za DDV - NE ZARAČUNAMO DDV, KER GRE ZA IZVOZ in napišemo klavzulo: Neobdavčljivo po a. točki 1. odstavka 52. člena ZDDV-1
G. Mirko kaj ste mislili s tem, da naj ne podvajam vprašanj. Če sem mogoče že zastavila to vprašanje se opravičujem.
LP
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Sedaj se pa jaz opravičujem vam, kajti po krivici sem vas karal - moja napaka branja vašega vprašanja o letalu: viewtopic.php?f=34&t=33828 .
Alineje so si tako podobne.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Ni problema g. Mirko. To se zgodi vsakemu, ki dela, kdor pač ne se mu ne more.
Lep dan.
Lep dan.