delovna uspešnost

Odgovori
mojca1
Nov član
Nov član

delovna uspešnost

Odgovor Napisal/-a mojca1 »

Ali se še v kakšnem javnem zavodu ukvarjajo s delovno uspešnost izplačana konec leta, katera bi bila za vse zaposlene enaka, in kot en poračun uspešnega poslovanja , bila pa bi okrog npr.50 tisočakov bruto?
lp
di san
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a di san »

Lepo vas prosim - uspesno poslovanje javnega zavoda in dodeljevanje bozicnice???

A ni to malce skregano z logiko. PRIMER: javni zavod dobi 99,5% vseh potrebnih sredstev od davkoplacevalcev, nato naredi, recimo x% dobicek in sedaj bi si se izplacevali bozicnico???????????

Dajte si tisti procent znizat na 70% (kaj bi firme dale, da bi 3/4 vseh potrebnh sredstev dobile "z lufta"), pa dejte potem pridet do tistih nekaj% dobicka!?

Jezni

P.S. delovna uspesnost in uspesno poslovanje firme sta dva diametralna pojma!
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a helena »

Kolikor vem, vsak čara po svoje - odvisno od dejavnosti javnega zavoda in zakonskih možnosti. So že bili primerki, ki so si izplačali iz naslova uspešnosti več, kot je zakonsko dovoljeno, nato pa so ob pregledu računskega sodišča vračali vse za nazaj.
mojca1
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a mojca1 »

Jak pa javni zavod, ki je pridobil 80% sredstev na trgu, z 20% pa se financira iz občinskega proračuna, ker opravlja javno službo. Pri tem poslovanju vsako leto ustvari pozitivno bilanco, med leto plačuje plače po zakonu javnih uslužbencev, skratka plača miruje že 3 leta.
Torej ima po zakonu pravico izplačati 3 % delovne uspešnosti, po novem zakonu pa celo 5%, če seveda prav razumem!
A ste že slišali mogoče za kakšno službo, ki opravlja javno službo, torej namenjena tudi vam!!???
lp
Odgovori