Izvršba - ali jo je mogoče ponovno poslati

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Izvršba - ali jo je mogoče ponovno poslati

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Pozdravljeni. Imamo sledečo situacijo, kakršne še nisem zasledila na forumu, pa vseeno upam, da bo kdo vedel odgovor: v letu 2009 smo vložili izvršbo za doo, na denarna sredstva. Čez pol leta smo dobili dopis sodišča, da so vse tri banke, pri katerih ima naš dolžnik odprt TRR, izvršbo zavrnile v skladu z 2. odstavkom 141. člena ZIZ, torej dolžnik ni imel dovolj sredsstev na računu, da bi mu trgali 200,00 EUR in tri mesece ni bilo priliva sredstev.
V letošnjem letu dolžnik enega TRR že celo leto nima več blokiranega.
Sedaj me pa zanima - ker je znesek zanemarljivo manjhen ali lahko na podlagi dopisa sodišča naredim odpis, si zmanjšam ddv in obravnavam odhodke kot davčno priznane odhodke.
Ali pa je možno, da pozovemo sodišče, da to isto izvršbo ponovno pošlje na banko, ki nima več blokiranega TRR?
Hvala za vsak odgovor in lep dan želim vsem. :)
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Re: Izvršba - ali jo je mogoče ponovno poslati

Odgovor Napisal/-a helena »

Kaj če bi poslali na banke dopis, zakaj ne uresničijo zahteve v izvršbi, ki so jo dobile .....
Sama sem tako naredila in zelo hitro dobila odgovor, zakaj ne izvedejo nakazila. da bi še enkrat vlagali izvršbo na sodišče pa se mi ne zdi prav.....zaradi vrstnega reda.....
Odgovori