Napačna splošna davčna olajšava pri obračunu plače

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
PIAPI
Novinec
Novinec

Napačna splošna davčna olajšava pri obračunu plače

Odgovor Napisal/-a PIAPI »

Pozdravljeni!

Ugotovila sem, da je naša nova stranka pri obračunu plač za leto 2010 upoštevala splošno davčno olajšavo iz leta 2009, zanima me, kako lahko to popravim, da bo prav za vse. Prosim za pomoč. Hvala
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Re: Napačna splošna davčna olajšava pri obračunu plače

Odgovor Napisal/-a MG »

Glede na to, da je že konec leta jaz ne bi nič popravljala. Ker je bila lanska olajšava nižja od letošnje ste verjetno plačevali več dohodnine kot bi bilo potrebno. Ob letnem poračunu dohodnine bo pač stranka to dobila nazaj od DURS-a.

Če a bi na vsak način želei poraviti pa bi morali iuzračunati vse plače na novo z upoštevanjem nove olajšave. Ugotoviti razliko med plačano in pravilno dohodnino in pri izplačilu naslednje plače dodati postavko. Popravek obračuna kejr bi dohdonino znižali in nakazali samo razliko. To bi pomenilo verjetno precej večje neto izplačilo glede na plačo. Kaj pa to potem pomeni za dodhoninski obračun pri vsakem psoameznem delavcu pa ne mroete vedeti, ker e poznate še njihovih morebitnih drugih dohodkov, ki vplivajo na letno lestvico dohodnine. Lahko bi se zgodilo, da bi vi sedaj naredili poračun delavec pa bi moral potem pri dohodnini kar precej doplačati.
PIAPI
Novinec
Novinec

Re: Napačna splošna davčna olajšava pri obračunu plače

Odgovor Napisal/-a PIAPI »

MG hvala!
Odgovori