KOLEKTIVNO ZAVAROVANJE DELAVCEV
Moderator: Mirko Zbačnik
KOLEKTIVNO ZAVAROVANJE DELAVCEV
Naše podjetje je z zavarovalnico naredilo polico za kolektivno nezgodno zavarovanje zaposlenih delavcev. Plačnik računa bo naše podjetje - zavarovalec, upravičenec v primeru nezgode pa bo zavarovanec sam - delavec!
A ta račun sploh lahko knjižimo v strošek?? Mislim, da v tem primeru to ne more biti davčno priznani odhodek, gre pa za boniteto delavca,ne??? Kaj je potrebno narediti v tem primeru??
Zdaj pa še drugi primer: na s.p. je prav tako samostojni podjetnik, nosilec dejavnosti sklenil nezgodno zavarovanje za sebe in za svojo ženo, ki pa ni zaposlena pri s.p., ampak na d.o.o., upravičenec pa je prav tako zavarovanec, torej nosilec dejavnosti in njegova žena!!???
lp
A ta račun sploh lahko knjižimo v strošek?? Mislim, da v tem primeru to ne more biti davčno priznani odhodek, gre pa za boniteto delavca,ne??? Kaj je potrebno narediti v tem primeru??
Zdaj pa še drugi primer: na s.p. je prav tako samostojni podjetnik, nosilec dejavnosti sklenil nezgodno zavarovanje za sebe in za svojo ženo, ki pa ni zaposlena pri s.p., ampak na d.o.o., upravičenec pa je prav tako zavarovanec, torej nosilec dejavnosti in njegova žena!!???
lp
Re: KOLEKTIVNO ZAVAROVANJE DELAVCEV
Tudi mi imamo sklenjeno kolektivno nezgodno zavarovanje delavcev in plačuje račune ki pridejo d.o.o. upravičenci pa so delavci. Saj na teh računih itak ni DDV. Jaz vsakemu delavcu obračunam mesečno boniteto in si to dam v stroške in tudi na koncu davčno priznane stroške. Takšno sem dobila tolmačenje od ene računovodkinje. Upam, da je tako ok.
Za vaše drugo vprašanje pa ne vem.
Za vaše drugo vprašanje pa ne vem.
Pri nas pa ne obračunavamo bonitet, ampak odtegujemo obrok zavarovanja vsak mesec pri plači (251/282), ko pa prejmemo račun od Zavarovalnice, pa ga knjižimo 282/220.
lp Sonja
kako pa obračunavate boniteto?? Jaz tega namreč do sedaj nisem še nikoli delala, zato bi prosila za obrazložitev!
Še to, na polici je zavarovanje samo v primeru nezgodne smrti! Tako, da kakršnekoli druge nezgode ne pridejo v poštev in tudi ni nobenih izplačil delavcu. Ali je v tem primeru isto??
lp
Še to, na polici je zavarovanje samo v primeru nezgodne smrti! Tako, da kakršnekoli druge nezgode ne pridejo v poštev in tudi ni nobenih izplačil delavcu. Ali je v tem primeru isto??
lp
Mi imamo na polici tudi v primeru poškodbe na delu, da se dobi dnevna odškodnina.
Jaz sicer sasmo v program vnesem, da se obračunava boniteta (znesek bonitete) in mi program sam izračuna. Tako da drugače težko obrazložim.
Jaz sicer sasmo v program vnesem, da se obračunava boniteta (znesek bonitete) in mi program sam izračuna. Tako da drugače težko obrazložim.
A kdo ve, kako se obračuna boniteta??
-
Optimistka
- Računovodja

Mi prosim lahko kdo pomaga pri tem?
Kolektivno nezgodno zavarovanje - upravičenec do izplačila v primeru nezgode je zaposleni.
Vendar: celoten mesečni znesek 14 eur na zaposlenega plačuje podjetje, polovico se pri plači trže delavcu.
Kako se potem to šteje kot boniteta (v kakšnem znesku)?
Vnaprej najlepša hvala,
lp
Kolektivno nezgodno zavarovanje - upravičenec do izplačila v primeru nezgode je zaposleni.
Vendar: celoten mesečni znesek 14 eur na zaposlenega plačuje podjetje, polovico se pri plači trže delavcu.
Kako se potem to šteje kot boniteta (v kakšnem znesku)?
Vnaprej najlepša hvala,
lp