Povezani posli
Moderator: Mirko Zbačnik
Povezani posli
Pred nekaj dnevi sem bila na nekem seminarju in med drugim je predavateljica mimogrede omenila povezane posle in zato sem začela razmišljati da imamo verjetno takšne posle tudi mi. Zato vas prosim za pomoč, verjetno se vam bo zdelo neumno, vendar tudi takšni smo ...
S.p. registrirano deluje v Sloveniji njegova glavna dejavnost je trgovina , ima pa tudi svoj s.p. na hrvaškem. Blago uvažamo iz Nemčije v Slovenijo nato pa Iz slovenskega s.p. prodajamo s.p.-ju na Hrvaško lahko rečem skoraj po nabavnih cenah . Ali to smemo ali ne? Ali se to povezani posli? Kje bi lahko o tem kaj več prebrala?
S.p. registrirano deluje v Sloveniji njegova glavna dejavnost je trgovina , ima pa tudi svoj s.p. na hrvaškem. Blago uvažamo iz Nemčije v Slovenijo nato pa Iz slovenskega s.p. prodajamo s.p.-ju na Hrvaško lahko rečem skoraj po nabavnih cenah . Ali to smemo ali ne? Ali se to povezani posli? Kje bi lahko o tem kaj več prebrala?
Za <b></b>povezane osebe<b></b> se štejejo lastniki, njihovi ožji družinski člani ali druge osebe, ki so z davčnim zavezancem kapitalsko oz. poslovno povezane in imajo lahko vpiv na sprejemanje odločitev, pravne osebe in zasebniki, pri katerih sodeluje v kapitalu ista fizična oseba in njeni družinski člani, če imajo status zasebnikov ali večinskih lastnikov kapitala, ali ista pravna oseba kot pri davčnem zavezancu.
LP Jana
V ZGD in SRS sem iskala odgovor, ali je obvezno sestavljati konsolidirane izkaze za s.p. in d.o.o., v katerem je s.p. večinski lastnik, pa tudi dejavnost je povezana. Če sem prav razumela iz SRS, se konsolidirane izkaze sestavlja le med pravnimi osebami, saj če pomislim, obrazci bilanc niti niso enotni za s.p. in d.o.o.. Lepo prosim, da mi moje razmišljanje kdo potrdi oziroma zanika.