Pozdravljeni!
Imam odprt "popoldanski s.p." in me zanima glede transakcijskega računa. Zasledil sem, da imam lahko odprt račun tudi kot fizična oseba. Me pa zanima, kako je potem z vpisom v registru AJPES. Kolikor sem tam preveril, so mi rekli, da banka sama sporoči številko računa, katerega imam kot s.p. Če pa imam račun odprt kot fizična oseba, se ta podatek na sporoči na AJPES.
Kakšen nasvet, kaj narediti v tem primeru?
Hvala
Račun za s.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Račun za s.p.
Gre za nedoslednost v zakonih. Po eni strani mora imeti zasebnik (ki je fizična oseba!) LOČEN račun za namene poslovanja in ni nikjer zahtevano, da se mora glasiti na s.p., po drugi strani zakon zahteva, da banke sporočajo ajpesu podatke o računih za vse osebe, ki so v poslovnem registru.
Ok, do sem mi je jasno. Kako naj sedaj banko prepričam, da sporoči moj osebni račun v register AJPES. Oz. če vprašam drugače: je možno, da moj račun v registru AJPES sploh ni objavljen?
V registru Ajpes niso vpisani računi s.p.-jev, ki imajo osebni račun.
...in ker (nas) je takih dosti in zaenkrat ni težav, vam ni treba storiti nič. lpfranca napisal/-a:V registru Ajpes niso vpisani računi s.p.-jev, ki imajo osebni račun.
super! Hvala za odgovore in vso pomoč!