Kakšne priloge imora imeti račun za blago, ki ga prejmemo iz EU?
- račun
- prevzemnica blaga v skladišče
- CMR (ali samo kadar sami oz. Slo prevoznik pripelje blago za nas? Kako pa dokazujemo prevzem blaga brez CMR?)
PROSIM ZA POMOČ!!
Lp Suzana
Pridobitev blaga iz EU
Moderator: Mirko Zbačnik
-
anazus
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal LOTICA</i>
<br />Mora biti dokazilo, da je bilo blago prepeljano v Sloveniji, saj morata biti izpolnjena oba pogoja za odbitek vstopnega DDV: prejeto blago in račun od 01.11.2004 dalje:):???:Ali pa sem napačno razumela zakon / pravilnik o DDVju?
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Bi lahko še kdo to komentiral? Meni ne gre v račun, da bi moral pridobitelj dokazovati, da je zares prejel blago.
Je že kdo imel težave, ker kot pridobitelj blaga iz EU ni imel dokazila, da je bilo blago zares pripeljavno v EU?
<br />Mora biti dokazilo, da je bilo blago prepeljano v Sloveniji, saj morata biti izpolnjena oba pogoja za odbitek vstopnega DDV: prejeto blago in račun od 01.11.2004 dalje:):???:Ali pa sem napačno razumela zakon / pravilnik o DDVju?
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Bi lahko še kdo to komentiral? Meni ne gre v račun, da bi moral pridobitelj dokazovati, da je zares prejel blago.
Je že kdo imel težave, ker kot pridobitelj blaga iz EU ni imel dokazila, da je bilo blago zares pripeljavno v EU?