Pridobitev blaga iz EU

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
anazus

Pridobitev blaga iz EU

Odgovor Napisal/-a anazus »

Kakšne priloge imora imeti račun za blago, ki ga prejmemo iz EU?
- račun
- prevzemnica blaga v skladišče
- CMR (ali samo kadar sami oz. Slo prevoznik pripelje blago za nas? Kako pa dokazujemo prevzem blaga brez CMR?)
PROSIM ZA POMOČ!!
Lp Suzana
anazus

Odgovor Napisal/-a anazus »

Mogoče nisem bila dovolj jasna. Za dokaz dobave blaga v EU imamo listino CMR ali katerikoli dokument, iz katerega je mogoče ugotoviti da je bilo blago dejansko prepeljano v drugo državo članico.Kaj pa pri nabavi blaga v EU,(če nimaš CMR)?

LP Suzana.
cveto
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a cveto »

Mislim, da za pridobitelja blaga ni potrebno, da ima nevem kakšna dokazila, s katerimi dokazuje, da je bilo blago res pripeljano iz druge države EU. Važno je, da ima uredu račun, na katerem naj ne manjkata ID številki obeh strank.
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Mora biti dokazilo, da je bilo blago prepeljano v Sloveniji, saj morata biti izpolnjena oba pogoja za odbitek vstopnega DDV: prejeto blago in račun od 01.11.2004 dalje:):???:Ali pa sem napačno razumela zakon / pravilnik o DDVju?
rezerva
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a rezerva »

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal LOTICA</i>
<br />Mora biti dokazilo, da je bilo blago prepeljano v Sloveniji, saj morata biti izpolnjena oba pogoja za odbitek vstopnega DDV: prejeto blago in račun od 01.11.2004 dalje:):???:Ali pa sem napačno razumela zakon / pravilnik o DDVju?
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">

Bi lahko še kdo to komentiral? Meni ne gre v račun, da bi moral pridobitelj dokazovati, da je zares prejel blago.

Je že kdo imel težave, ker kot pridobitelj blaga iz EU ni imel dokazila, da je bilo blago zares pripeljavno v EU?
JASTOG
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a JASTOG »

Mi imamo štirikrat na teden dobave iz EU (Italija in Avstrija). Imeli smo že inšpekcijo in vse kar so zahtevali od nas so bile fakture dobaviteljev. Tako da ni potrebno ničesar drugega.

Lep vikend vsem8-)

Nina
Odgovori