knjiženje kredita

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
mitandem
Začetnik
Začetnik
Kontakt:

knjiženje kredita

Odgovor Napisal/-a mitandem »

Prejela sem dolg. kreditno pogodbo banke iz leta 03, ki pa v letu 03 ni bila poknjižena. Stranka redno plačuje obroke, jaz pa nimam začetnega stanja. Ali je prav, da jo poknjižim 75/972, saj tudi TR. RAČUN ni bil poknjižen.
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a helena »

Če vam kaj pomaga, v IKSu 9-10/02 piše:

l. dobljeno posojilo 110/972

2. prevrednotenje zaradi ohranitve
vrednosti (TOM) 742/972

3. obračun obresti 451/972
sonja73
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a sonja73 »

Problem je v tem, da je prejsni racunovodja naredil eno veliko zmedo. Bilanca je narejena samo da je. V aktivi so bile prikazane samo terjatve do kupcev, v pasivi pa obv. do dobaviteljev ter dolgorocne financne in posl. obv. v breme. Sedaj pa skace ven zacetno stanje tr.racuna, ki ga v bilanci stanja ni, dolg. kredit - zacetno st. , katere pogodbo sem prejela sedaj, terjatve do banke za posl. kartice,.. Prosim za pomoc , kako naj sedaj popravim tiste dolg. fin. in posl obveznosti, ki so prikazane v breme in vse ostalo, ki ni bilo zajeto v bilanci.
Hvala za pomoc.
KAJ
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a KAJ »

Jaz bi naredila novo otvoritveno stanje in vključila vse tiste papirje,ki ste jih naknadno zbrskali in tista stanja,ki so logična ,pa še en zapisnik o tem kaj ste vse nastavili in zakaj,pa
podpis odgovorne osebe te firme,da se strinja s tem kar ste naredili.
KAJ
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a KAJ »

Jaz bi naredila novo otvoritveno stanje in vključila vse tiste papirje,ki ste jih naknadno zbrskali in tista stanja,ki so logična ,pa še en zapisnik o tem kaj ste vse nastavili in zakaj,pa
podpis odgovorne osebe te firme,da se strinja s tem kar ste naredili.
Odgovori