Davčna olajšava za neopredmetena OS

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
mravlja
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Davčna olajšava za neopredmetena OS

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Lepo prosim, če mi lahko kdo pove, kako bo ob koncu leta 2004 ko bomo sestavljali napoved za odmero davka iz dejavnosti, glede davčnih olajšav za investiranje v računalniške programe ( neopredmeteno dolgoročno sredstvo)-posebej, brez brez račinalniške opreme. V letu 2003 je še vedno veljalo, da podjetniki in ostali zasebniki niso upravičeni do olajšav za nabavo teh programov, ne glede na to, da so ta sredstva nabavljena izključno za opravljanje dejavnosti.( glej obrtnikov Svetovalec 6.februar 2004 - Priloga Obrtnika št.2 stran 53).
Če ste kje kaj prebrali mi prosim sporočite. Vnaprej hvala lepa in lep pozdrav!
ado
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a ado »

Če prav razumem 47. člen 1.odstavek novega Zakona o dohodnini (Ur.list 54/04) bo olajšava za nakup računalniške opreme priznana v višini 20% investiranega zneska.
Ali lahko še kdo poda svoje mnenje; malo sem še jutranji, pa si besedila ne morem nedvoumno razlagat.

Lp
ado
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a ado »

Mravlja, se opravičujem, pisal sem za prihodnje leto, po ta starem je žal tako, da nakup računalniške opreme žal ni olajšava.
mravlja
Nov član
Nov član

Ado!

Hvala za pojasnilo.Mislim, da bi bilo najbolje poleg software-a nabaviti tudi računalnik in knjižiti vse skupaj na opredmetena osnovna srestva. Obdavčitev velja samo, če je računalniški program-sodftware - ločeno nabavljen in knjižen na neopredmetena dolgoročna sredstva.
Ali prav razmišljam?

Mravlja
tibaut
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a tibaut »

velja za neopr.os 4o% olajšava tudi za računal.opremo in programe, tako nam je vsaj rekla svetovalka vendar to baje le za d.o.o.
mravlja
Nov član
Nov član

Tibaut!

Tako je kot pravite. Za d.o.o.velja 40% olajšava za nabavljene računalniške programe, pa čeprav bi jih knjižili med neopredmetena dolgoročna sredstva. Za s.p. pa to ne velja. Zaja je tako pa ne vem.

Lep pozdrav
Odgovori