Sem še bolj nova v teh stvareh, pa me zanima kako ravnati v naslednjem primeru?
Sestri pomagam pri papirjih in sem šele sedaj ugotovila, da je izstavila napačen račun. Izstavila ga je v oktobru z znižano davčno stopnjo 8,5% (za nek prevoz blaga). Sedaj sem jaz ugotovila, da bi morala račun izstaviti s splošno davčno stopnjo, vendar je oktober davčno že zaključen in ta račun je v DDV-o obrazcu prikazan pod znižano davčno stopnjo. Ali lahko v januarju, ko bom delala davek za december, to popravim ter na kakšen način? Gre za neto znesek računa 246,40 eur. V ddv-o obrazcu pod oktober je prikazala ddv po stopnji 8,5% za 21,00 eur, dejansko bi moralo biti pa ddv po stopnji 20% za 49,28 eur.
Mi lahko prosim kdo pomaga? Hvala že vnaprej in srečno v letu 2011!
maja
popravek DDV-ja
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: popravek DDV-ja
Popraviti morate tudi izdani račun in ga poslati stranki: storno računa z napačno stopnjo in izdaja novega računa s pravilno stopnjo DDV-ja. In to še v mesecu decembru, ko ste ugotovili napako. Razen tega ste obračunali/plačali premalo DDV-ja, zato morate od razlike plačati zamudne obresti hkrati z obračunov DDV-ja za december (kamor boste vključili popravek).
lp
lp
hvala za odgovor, vendar mislim, da je bilo preveč plačanega ddv, ker je bilo za vstopni ddv upoštevano le 21,00 eur, moralo bi biti pa 49,28 in to potem zmanjša plačilo ddv-ja.
Prav razmišljam?
Prav razmišljam?
Sprašujete za izdani račun - posledično je to ddv, ki ga je potrebno plačati (seveda ob zmanjšanju vhodnega DDV). Popravljen mora biti izdani račun.mahvas2 napisal/-a:Sestri pomagam pri papirjih in sem šele sedaj ugotovila, da je izstavila napačen račun. Izstavila ga je v oktobru z znižano davčno stopnjo 8,5% (za nek prevoz blaga). Sedaj sem jaz ugotovila, da bi morala račun izstaviti s splošno davčno stopnjo,
Sedaj pa govorite o vhodnem/vstopnem DDV-ju. Kolikor je prejeti račun z napačno stopnjo DDV-ja, ga mora popraviti izdajatelj-dobavitelj in vi ga vključite v obračun, ko boste prejeli popravek. Brez popravka ga ne morete vključiti v DDV-O obrazec kot popravek vhodnega davka.mahvas2 napisal/-a:hvala za odgovor, vendar mislim, da je bilo preveč plačanega ddv, ker je bilo za vstopni ddv upoštevano le 21,00 eur, moralo bi biti pa 49,28 in to potem zmanjša plačilo ddv-ja.
Prav razmišljam?
lp