ddv in stroški pošiljanja

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
februar
Začetnik
Začetnik

ddv in stroški pošiljanja

Odgovor Napisal/-a februar »

Smo podjetje d.o.o., ki strankam (fizične in pravne) pošilja naročeno blago po pošti.
Zasledili smo, da Pošta s 1.1.2011 ne zaračunava več DDV-ja pri poštnih storitvah.
Ali iz tega sledi, da tudi mi ne zaračunavamo ddv našim strankam?

hval.
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Re: ddv in stroški pošiljanja

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Na seminarju Zveze računovodij v decembru so omenili, da so posebni pogoji, ki jih je potrebno izpolniti, da je poštna storitev neobdavčena in da zaenkrat te pogoje izpolnjuje samo Pošta Slovenije. Več o tem bi moralo pisati v Pravilniku o ZDDV-1, ki mislim, da je bil objavljen v Uradnem listu zadnji teden decembra.
LP
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Po 44. členu je DDV oproščena:
5. dobava kolkov, poštnih znamk po nominalni vrednosti, ki se uporabljajo za poštne storitve na ozemlju Slovenije ter drugih podobnih znamk;

Oprostitev bo veljala od 1.7.2011.
Če vi strankam zaračunate poštnino, pri tem obračunate DDV, ker ne zaračunate dobave znamk.
Nazadnje spremenil Naty73, dne 04 Jan 2011, 10:30, skupaj popravljeno 1 krat.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Naty,ampak oprorstitev oz spremeba v zakonu velja od 1.1.2011-kolikor jaz vem! saj smo že dobili včeraj od pošte nov cenik-s cenami brez ddv.
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

ja imate prav, ne vem od kje sem imela v glavi 1.7., ker je tudi mene včeraj na pošti presenetila, ko mi je manj zaračunala kot običajno :lol:
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Odgovori