jubilejna nagrada
Moderator: Mirko Zbačnik
jubilejna nagrada
Delavcu bomo izplačali jubilejno nagrado za 30 let delovne dobe. Izračun je dal 919,00 evrov. to je najvišji neobdavčen znesek.Njemu se to zdi premalo, zato dvomim v svoj izračun. Mi lahko kdo pomaga z napotki, oziroma kje dobim točna navodila za izračun. vnaprej hvala.
Re: jubilejna nagrada
Izplačati mu morate toliko kot določa vaša Kolektivna pogodba.
Lp
Lp
mene pa zanima ali bi lahko lastnik podjetja za doseženih 40 let delovne dobe lahko prejel jubilejno nagrado?
ravno tako ga zanima ali bi lahko prejel odpravnino ob upokojitvi?
zadnjih deset let je bil na ZZZS prijavljen pod šifro 040, vendar je vsa leta dobival plačo ob kateri se je vedno oddajal tudi REK1 obrazec in ostale zadeve v tej povezavi.
se je že kdo srečal s tem primerom?
ravno tako ga zanima ali bi lahko prejel odpravnino ob upokojitvi?
zadnjih deset let je bil na ZZZS prijavljen pod šifro 040, vendar je vsa leta dobival plačo ob kateri se je vedno oddajal tudi REK1 obrazec in ostale zadeve v tej povezavi.
se je že kdo srečal s tem primerom?
Ali si lstnik,ki je tudi edini zaposleni lahko napiše tako kolektivno pogodbo, da bo jubilena nagrada 2000 evrov in na kaj mora bit pozoren
mene je lastnik spraševal po izplačilu jubilejne nagrade in odpravnine ob upokojitvi v višini davčno priznanih odhodkov - po uredbi
-
zakladničarka
- Računovodja

- Kraj: Slovenija
Lastnik pa ne more kar samo za sebe napisati KP. Kolektivna pogodba se piše na ravni posamezne dejavnosti v RS. On lahko napiše samo sklep, da si bo izplačal JN. Vprašanje pa je; ali bo to davčno priznan strošek? Odvisno ali je lastnik enoosebne družbe ali večosebne, ali je zaposlen na osnovi pogodbe o zaposlitvi (šifra 01) ali kot samozaposlen na podlagi šifre 040.dvojčka napisal/-a:Ali si lstnik,ki je tudi edini zaposleni lahko napiše tako kolektivno pogodbo, da bo jubilena nagrada 2000 evrov in na kaj mora bit pozoren
Če je solastnik (večosebna) družbe in je zaposlen pod šifro 01, si lahko izplača, drugač pa ne. Saj moje mnenje je takšno. Lp
če je zaposlen pod šifro 040, vendar ni enoosebna družba, temveč sta dva družabnika, pa je ali ni davčno priznano?
hm...
hm...