Pozdravljeni,
imam s.p. in sem normiranka, zavezanka za DDV nisem. Rada bi potrditev, kako je z izdajanjem računov v tujino, natančneje v ZDA. Račun izdam z bruto zneskom, podrobnejše razdelitve (davčna osnova, akontacija dohodnine) mi ni treba delati, nato pa na tri mesece oddam poročilo DURSu? Kako se imenuje obrazec? Če prav razumem, me oni obvestijo, koliko davka moram plačati? Kaj vse moram navesti na računu in ali je še kaj, na kar sem pozabila? Hvala!
Angie
Izdan račun v tujino
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Izdan račun v tujino
Ali mi res nihče ne zna pomagati? 
Nisem še obupala.
Se je medtem našel kdo, ki bi mi znal pomagati?
Se je medtem našel kdo, ki bi mi znal pomagati?
Napiše se obrazec: Napoved za odmero akontacije davka od dohodka iz dejavnosti, ugot.davčne osn. z upoštevanjem normiranih odhodkov.
Na njem se vpiše podatke o prihodku, doseženem pri osebi, ki ni plačnik davka. To velja, če poslujete s fzičnimi osebami pri nas ali če izdate račun v tujino.
Durs vam izda v zvezi s tem odločbo, kjer točno piše koliko imate za plačati akontacije davka in na kateri račun.
Oddate do 15.4.2011 za obdobje januar-marec 2011.
Na njem se vpiše podatke o prihodku, doseženem pri osebi, ki ni plačnik davka. To velja, če poslujete s fzičnimi osebami pri nas ali če izdate račun v tujino.
Durs vam izda v zvezi s tem odločbo, kjer točno piše koliko imate za plačati akontacije davka in na kateri račun.
Oddate do 15.4.2011 za obdobje januar-marec 2011.
Lepo vas pozdravljam.
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Najlepša hvala za odgovor.
Me pa zanima še, kaj vse moram napisati na račun. Recimo kaj narediti s tem, kar sicer napišem vsem strankam v Sloveniji: "V skladu s 1. odstavkom 94. členom Zakona o davku na dodano vrednost (ZDDV-1) nisem zavezanec za DDV." Je potrebno to tudi napisati, seveda v angleščini? Oz. kako drugače pojasniti, zakaj na računu ni obračunan DDV?
Hvala!
Me pa zanima še, kaj vse moram napisati na račun. Recimo kaj narediti s tem, kar sicer napišem vsem strankam v Sloveniji: "V skladu s 1. odstavkom 94. členom Zakona o davku na dodano vrednost (ZDDV-1) nisem zavezanec za DDV." Je potrebno to tudi napisati, seveda v angleščini? Oz. kako drugače pojasniti, zakaj na računu ni obračunan DDV?
Hvala!