76 člen ddv neoddajanje obrazcev
Moderator: Mirko Zbačnik
76 člen ddv neoddajanje obrazcev
Pozdravljeni, v obdelavao sem dobil manjšega gradbenika ki je lansko leto izdajal čez celo leto račune po 76 členu ddv, vendar pa ni oddajal poročil dursu, zanima me ali ima kdo od vas kaj izkušenj glede tega? Za odgovore se vam zahvaljujem.
Re: 76 člen ddv neoddajanje obrazcev
če v DDV obračunu prikazal promet po tem členu, potem so ponavadi z davčne pozvali, da je obrazec potrebno oddati. Če ga niso pozvali, verjetno tega prometa v obračunu ni prav prikazal? Če je temu tako, bo verjetno treba DDV obračune popraviti.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Naty73, hvala za pojasnilo, ne niso nič navajali na ddv obračunu, vem da ni po pravilih ampak sem mislil da vse skupaj združim v december 2010 in oddam, zneski niso veliki, ali mislite da bodo imeli težave.
to bo se pa potrebno pogovoriti z davčno referentko.
Naty
Naty73, hvala za odgovor, saj to sem tudi mislil, upam da ne bo težav.