Končni obračun

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
spartak
Nov član
Nov član

Končni obračun

Odgovor Napisal/-a spartak »

Pozdravljeni,

Svakinji sem pripravil končni obračun za lansko leto, ker je predčasno zaključila in zaprla dejavnost.
Sedaj pa je majhna težava - jaz sem ji podatke (torej poslovni izid, bilanca in davčni obračun) pripravil po "starih" obrazcih iz prejšnjega leta, s tem da sem ji pač vpisal prave cifre, ona pa naj bi vse skupaj samo vnesla v Silvestra in oddala.
Najprej je morala čakati zaradi nove verzije, sedaj pa sva ugotovila, da so obrazci drugačni.
Tudi sam Silvester mislim da ne deluje pravilno, na primer pri poslovnem izidu je pod točko 18 (skupni odhodki) seštevek vseh odhodkov. Potem pa se pojavi križec pri polju, češ da znesek v polju 18 (skupni odhodki) ni enak znesku v polju 5 (stroški blaga, materiala in storitev). Polje 18 naj bi sicer predstavljalo vsoto polj 5 + 6 + 7 + 8 + 12 + 13 + 14 + 16.

Je to komu jasno?

Poleg tega bi bilo potrebno upoštevati še subvencijo za prispevke (s.p. je odprla v okviru prejema subvencije iz zavoda za zaposlovanje dobri dve leti nazaj), ki ji (vsaj v starem) poslovnem izidu zviša dohodek.

:?:
Odgovori