IZVRŠBA NA PLAČO!!!! - NUJNO

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
PIAPI
Novinec
Novinec

IZVRŠBA NA PLAČO!!!! - NUJNO

Odgovor Napisal/-a PIAPI »

Pozdravljeni!

Nujno potrebujem pomoč pri izvršbi na plačo za zaposlenega. Zaposleni ima minimalno plačo. Zanima me, koliko mu lahko po zakonu odtegnem pri plači. In ali se upošteva tudi malica + prevoz...

npr. neto dobi 563 € malica + prehrana pa 270,36 €, jaz bi mu odtegnila toliko, da mu ostane 2/3 minimalne plače, kar znaša 348 €???

Hvala....
PIAPI
Novinec
Novinec

Re: IZVRŠBA NA PLAČO!!!! - NUJNO

Odgovor Napisal/-a PIAPI »

Res potrebujem pomo... :oops:
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Preverite izvšbo . Tam v obrazložitvi točno piše koliko mu mora ostati.

Jaz malice, preovza, potnih stroškov in regresa ne upoštevam kot plači. Vem pa da obstaja sodna praksa ko je sodnik odločil, da ni razloga, da ti zneski ne bi šli v izvršbo.
matejči
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a matejči »

Tudi jaz imam tak "problem"pri enemu zaposlenemu in sicer z več izvršbami, poglejete na izvršbo kaj tam piše. V mojih primerih piše, da mu mora ostati vsaj znesek minimalne plače - torej mu ne morem odtrgati od plače. Vam pa svetujem, da čimprej (mislim, da je rok 8 dni) o tem obvestite Sodišče od katerega ste prejeli izvršbo (pošljite dopis). Jaz običajno to naredim kar takoj oz. v roku 2 - 3 dni in sicer priporočeno s povratnico.

LP
nikajana
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a nikajana »

načeloma mora ostati na računo znesek minimalne plače, da lahko oseba vsaj preživi. Torej mu izplačate zgolj plačo, ostalo pa nakazujte na račun dolžnika.

LP
nikajana
Novinec
Novinec

Delodajalec lahko odtegne od plače do dveh tretjin prejemkov, na katere se seže z izvršbo, vendar tako, da dolžniku ostane najmanj znesek v višini minimalne plače (maja je bila minimalna plača 566,53 eur), zmanjšane za plačilo davkov in obveznih prispevkov za socialno varnost, če dolžnik preživlja druge osebe, pa najmanj znesek v višini dohodka, določenega za dolžnika in njegove družinske člane oziroma osebe, ki jih je dolžan po zakonu preživljati po merilih, ki jih določa zakon, ki ureja socialno varstvo, za dodelitev denarne socialne pomoči.
nikajana
Novinec
Novinec

ostati mu mora minimalna plača....
Odgovori