Pozdravljeni,
sem s.p., ki ima v najemu poslovni prostor. Poleg najemnine plačam vask mesec tudi davek od najema preko REK-2.
Zanima me ali je potrebno v zvezi z davkom oddati kakšne obrazce za lansko leto v e-Davkih oz. ali imam kot najemojemalec še kakšne obveznosti v zvezi s tem?
Hvala,
hiska
davek od najema
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: davek od najema
Ne, tudi podatke iz REK-2 bodo za potrebe obračuna dohodnine pobrali iz obrazcev i-REK, ki ste jih oddajali.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Ampak rek oddaj po mojem najemodajalec, ne najemojemalec.
???
???
Če ima s.p. v najemu od fizične osebe, REK oddaja najemojemalec, ker je najemodajalec fizična oseba. Oddaja torej izplačevalec dohodka.
Naty