Uporaba ženinega avtomobila pri s.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
Uporaba ženinega avtomobila pri s.p.
Pozdravljeni, zanima me ali obstaja možnost, da bi za namene opravljanja dejavnosti uporabljal avtomobil, ki je pisan na drugo osebo - ženo, oz. izvenzakonsko partnerico in si na ta način obračunaval stroške.
Imava avto, ki je pisan na njo, glede na to, da se voziva delat v isti kraj, se mi zdi neumno, da bi kupoval še en avto samo za s.p., prepisa pa tudi ne bi rad delal.
Imava avto, ki je pisan na njo, glede na to, da se voziva delat v isti kraj, se mi zdi neumno, da bi kupoval še en avto samo za s.p., prepisa pa tudi ne bi rad delal.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: Uporaba ženinega avtomobila pri s.p.
Glede poslovne rabe ženinega (partnerčinega) ni ovir: če se ona strinja, seveda
.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Ne, ni potrebno.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Se pravi, samo odčitam števec kilometrov in naredim PN...
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Da,
..
Mirko
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
... in priložite verodostojen podatek kje in zakaj ste bili na tej poti.
Mirko
Mirko

Kot samostojni podjetnik morate voditi knjigo sklepov in tam napišite sklep, da uporabljate ženin in si obračunate kilometrino.
Nepotrebno.pejicna napisal/-a:Kot samostojni podjetnik morate voditi knjigo sklepov in tam napišite sklep, da uporabljate ženin in si obračunate kilometrino.
Pomembno je, da je dokaz o opravljenem potovanju (ni treba dokazovati, s čim).
lp
Službeno pot lahko opravite tudi peš, s kolesom, lahko vas pelje prijateljica, ..., pa vam vseeno pripada kilometrina. Kot pravi orljek: pomemben je dokaz. Seveda za pot, ki je poslovno potrebnaorljek napisal/-a:Pomembno je, da je dokaz o opravljenem potovanju (ni treba dokazovati, s čim).
Hm... dokaz. Imam pogodbo s podjetjem o vzdrževanju xy stvari. Oni me pokličejo, jaz pridem. Za vsak obisk ne izstavim računa, izstavim ga enkrat mesečno, po pogodbi. Kako naj dokažem, da sem bil tistega dne v dotičnem podjetju? A jim dam nekaj za podpist, ali kaj?