Delovna obveznost

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Delovna obveznost

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Zanima me vaše mnenje glede sledečih delovnih obveznosti: delam kot računovodja, vendar me delodajalec v okviru opravljanja delovnih obveznosti namerava enkrat letno poslati na dvigalo skupaj s serviserjem, da vidim, kakšno je njegovo delo. Ali to delovno obveznost moram sprejeti ali jo lahko zavrnem - glede na to da se ne nanaša na moje delovne obveznosti. Pa tudi glede na to, da je vsak obisk dvigala nevaren in za tovrstne zadeve nisem usposobljena / zaščitno opremo pa bi seveda dobila.
Lep dan želim vsem. :)
franca
Računovodja
Računovodja
Kraj: Mengeš

Re: Delovna obveznost

Odgovor Napisal/-a franca »

Spada (verjetno) med ukrepe za boljše medsebojno razumevanje. Ne more vas prisiliti, poskusite ga prepričati, da vas je enostavno strah (mene bi bilo, pa sem naravnih višin kar vajena).
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja

Hvala. Se bom poskusila dogovoriti.
Lp
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Po vsej verjetnsoti tudi nimate zdravniškega pregleda, ki bi zagotavljal vašo sposobnost dela na višini. Za nekoga bi bil to izziv, zanimivos za vas je to breme.

Vsekakor pristop, da spoznaš delo na terenu ali proizvodnji veliko pripomore tako k razumevanju delovanja podjetja kot tudi k poglabljanju medsebojnih odnosov. Ker sem bil zaposlen kot računovodja v podjetju z elektroinštalacijami, sem velikokrat priskočil delavcem na pomoč in ni mi žal (čeprav se na elektriko spoznam manj kot zajec na boben). Tudi raznorazna dela v gradbeništvu (od začetnih del ter tja do strehe) mi sedaj, ko dobivam stranke zelo prav pridejo.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja

Mirko, tudi sama se vedno rada lotim mnogoterih novih izzivov. Ker sem bila ves čas zaposlena v majhnem podjetju, tudi samo 16 zaposlenih nas je bilo, od tega 2 v administraciji, sem delala zelo različna opravila. Tudi na dvigalu sem že bila, takrat se nisem zavedala, da je to nevarno in sem bila celo brez zaščitne opreme. Sedaj pa sem že v letih, ko si ne želim izzivov take vrste in bi se želela te naloge rešiti. :)
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Podjetnik vas v to enostavno ne more prisiliti, kljub temu, da vam nudi vso zaščitno opremo. Poznam mnogo ljudi, ki jih je višine strah in nekateri to priznajo. Ker sem tudi sam opravljal mnogo stvari, ki nimajo nobene veze z računovodenjem, med drugim sem bil precej na strehah (od postavljanja do pokrivanja) vem kako je, če je nekoga strah.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja

Tudi sama sem mnenja, da to ni obveznost, ki bi jo bila dolžna opraviti po pogodbi. In da jo lahko zavrnem. Kljub vsemu se bom skušala dogovoti tako, da ne bo zamere.
Hvala vsem za mnenja, lažje je stopiti do direktorja in se pogovoriti, če imaš še mnenje koga drugega.
Lp :)
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Včasih se je dobro pognati tudi zase; direktor ve, da ima pred sabo odločno in trezno osebo. Smatram, da vas bo razumel.
Mirko Slika
Odgovori