Takole, mene zanima kaj menite je vodenje knjigovodstva za s.p. z 2 zaposlenimi osebami zelo težko, ker namreč rada bi začela sama voditi vse, nekaj malega znanja imam bi se pa vse naučila, malo sem se pozanimala da bi si pripravla program od **** ker ga vsi kar dokaj dobro pohvalijo sem davčni zavezanec, pame zanima kaj vse bi si mogla voditi obračun plač, obračun ddv, svoje prispevke(a je to vsak mesec isto),...kaj natančno še. Kako vešč moraš biti, časa imam namreč do konca leta ko poteče pogodba z računovodkinjo, je to dovolj da se naučim, prosim svetujte...
Sedaj sem se prijavila na tečaj najprej z osnovami. Zanima me tudi kakšen program moram kupiti oz kaj mora obsegati, rada bi ga že prej naročila da si ga dodobra ogledam, to je s.p. izdelava lesenih izdelkov, čelahko kdo prosim kaj svetuje...kakšno knjigo da bi se malo podučila..
lp
Vodenje knjogovodstva s.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: Vodenje knjogovodstva s.p.
Navajanje programov je prepovedao!
V kolikor imate voljo in osnovno znanje, vam osvajanje računovodstva ne bo delalo težav. Svetujem vam, da dobro "izkoristitie" računovodkinjo in jo mooče poprosite še za nadaljno pomoč, vsaj takrat, ko dogodke prenašate v glavno knjigo.
Če je volja potem se lahko marsikaj naučite. V enem letu imate dovolj časa, da se navadite programa, knjiženja se lahko naučite tudi na tečaji. Pridobite si DEMO verzijo in dobro izkoristite mogoča usposabljanja.
Z računovodstvom je tako, da bolj ko si noter, bolj imš občutek, da malo znaš. Vejetno je tako tudi v drugih poklicih. To naj vas ne plaši. Počasi pričnite prebirat SRS in davčne predpise. Oboje je kar zahtevno. V SRS so dejansko vsi napotki za knjiženje, ki jim morate "preleviti" v konte.....
PS.:Za pomoč nas imate tu na forumu in ne se nas ustrašit!
V kolikor imate voljo in osnovno znanje, vam osvajanje računovodstva ne bo delalo težav. Svetujem vam, da dobro "izkoristitie" računovodkinjo in jo mooče poprosite še za nadaljno pomoč, vsaj takrat, ko dogodke prenašate v glavno knjigo.
Če je volja potem se lahko marsikaj naučite. V enem letu imate dovolj časa, da se navadite programa, knjiženja se lahko naučite tudi na tečaji. Pridobite si DEMO verzijo in dobro izkoristite mogoča usposabljanja.
Z računovodstvom je tako, da bolj ko si noter, bolj imš občutek, da malo znaš. Vejetno je tako tudi v drugih poklicih. To naj vas ne plaši. Počasi pričnite prebirat SRS in davčne predpise. Oboje je kar zahtevno. V SRS so dejansko vsi napotki za knjiženje, ki jim morate "preleviti" v konte.....
PS.:Za pomoč nas imate tu na forumu in ne se nas ustrašit!
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko