Denarno nadomestilo

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Nina
Administratorka
Administratorka
Kraj: Kranj
Kontakt:

Denarno nadomestilo

Odgovor Napisal/-a Nina »

Oglasil se je gospod Franc, ki ima težave pri objavljanju na forum, zato bom v njegovem imenu vprašanje zastavila jaz - upam, da mu lahko pomagate z odgovorom:
Denarno nadomestilo sem začel prejemati z 1. 7. 2010 (za rojstni dan) in ga bom po odločbi prejemal 2 (dve) leti. Do starostne upokojitve mi pa manjkajo še najmanj 4 (štiri) leta. Zanima me, kdaj se mi bo začela revolarizacija denarnega nadomestila, glede na letno inflacijo ter kaj bo z ostalim časom, ki mi bo zmanjkal do upokojitve. Glede na delavno dobo lahko opazite, da mi bo zmankalo še približno 2 (dve) leti.

Zelo sem vesel vašega odgovora in bom z vsakim vašim odgovorom zelo zadovoljen.
Nina
Administratorka
Administratorka
Kraj: Kranj
Kontakt:

Re: Denarno nadomestilo

Odgovor Napisal/-a Nina »

Torej, upam, da ne brcam v temo:
o denarnem nadomestilu: http://www.ess.gov.si/_files/1932/denar ... estilo.pdf (točka 4 in morebiti še 5)

o prispevkih za upokojitev: http://www.ess.gov.si/obvestila/obvestilo?aid=188
Pri tem naj poudarimo, da novi Zakon o urejanju trga dela ne posega v pravico do plačila obravnavanih prispevkov zavarovancev, ki to pravico na dan njegove uveljavitve (tj. s 1.1.2011) že koristijo. Zanje velja, da jo bodo v obsegu in trajanju, kot jim je bila priznana, lahko izrabili do izpolnitve minimalnih pogojev za starostno upokojitev.

Za druge zavarovance, ki so ob uveljavitvi novega zakona o urejanju trga dela s 1. 1. 2011 še vedno prejemniki denarnega nadomestila ali bodo to šele postali, in pri katerih tako ni mogoče govoriti o pridobljeni pravici, pa velja nova ureditev, ki pravico do plačila prispevkov ob izpolnitvi predpisanih pogojev priznava največ za eno leto po izteku denarnega nadomestila.

Več informacij pa bi se najbrž našlo na Zavodu za zaposlovanje RS in na ZPIZ.
anka
Super računovodja
Super računovodja

Re: Denarno nadomestilo

Odgovor Napisal/-a anka »

Ali zavod za zaposlovanje če xy oseba prejema denarno nadomestilo v prejšnjem letu tudi pošilja obvestila o plačani dohodnini in prispevkih ?

lp
Odgovori