A je že imel kdo tak primer:
delavec je bil na bolniški (razlog 01) - prvi dan zadržanosti 17.01.2011.
Bolniški list ima zaključen na 21.01.2011.
Delavec je prišel delati 20.01.2011, ker je mislil, da je že boljši, vendar ga je to spet položilo v posteljo in ga 21.01. spet ni bilo na delu.
A je možno, da mu obračunam bolniško za dni 17,18,19 in 21.01. za 20.01. pa mu normalno obračunam plačo???
"PREKINJENA BOLNIŠKA"
Moderator: Mirko Zbačnik
"PREKINJENA BOLNIŠKA"
LP,
Fortun
Fortun
Re: "PREKINJENA BOLNIŠKA"
moje mnenje je tako, da če je dobil bolniško do 21.01. bi moral bit do tega dne doma, na bolniški! Verjetno se je zdravnica odločila, da še 20.01. ( ko je po svoji volji prišel na delo ) in 21.01. ne bo popolnoma zdrav, zato mu je do takrat tudi dala bolniško! Če pa je delavec mislil, da je že zdrav, bi moral zdravnici to tudi povedati, da bi mu bolniško skrajšala! Ne vem, kaj hodijo na delo, če so na bolniški?? 
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Najprej zdravje, potem vse ostalo. To je moje mnenje.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Če je delavec 20.01. delal, mu obračunajte normalno plačo, prevoz na delo in z dela ter malico, če je bil prisoten na delu vsaj 4 ure tisti dan.
Lp
Lp
Tudi pri nas se kdaj zgodi, da kdo pride kakšen dan prej iz bolniške. Mi se dogovorimo z delavcem, da se upošteva bolniška tako kot je napisano na bolniškem listu. Za tiste dni ima priznane nadure (ki jih koristi ali pa dobi plačane). Seveda pa mu ne damo malice in prevoza, ker je na plačilni listi prikazana bolniška. Če pa delodajalec želi da pride delat tidi ko je še v bolniški potem se dogovorimo tudi za izplačilo malice in prevoza, vendar ker tega ni dosti to poračunamo s kilometrino. To jim tudi povemo.