V septembru smo nabavili mize in predale. Kasneje smo ugotovili, da predali ne ustrezajo in smo jih vrnili. Dobropis smo dobili v oktobru. Sedaj me zanima, ali moram pri izpolnjevanju zap. 25 obr. DDV-O ta znesei odšteti in dati potravek .
Zamima me tudi kako ravnate v primeru, da napačno poknjižite OS (naprimer kot DI in bi ga morali kasneje prenesati na OS). Podjetje, za katero delam je novo in v začetku leta še niso imeli jasno izdelanih meril. Ravnala sem v glavnem po vrednosti, za nekatere sem vprašala kaj želijo, ampak sedaj vseeno ugotvaljajo, da bi bilo bolje drugače. Koliko inšpektorji sploh gledajo na to zap. v obr. DDV-O?
Nabava OS in obr. DDV-O
Moderator: Mirko Zbačnik
Ne, ne, obrazložitev je zame, v evidenci, če pride do kontrole, da vem kaj se je dogajalo.
Dobili ste dobropis in to je podlaga za prilogo, ne napačno knjiženje.
Jaz sem odgovorila na vsako vprašanje posebej - torej:
dobropis - priloga;
napačno knjiženje - obrazložitev, zame, v evidenci.
Sedaj šele vidim, da je tudi drugo vprašanje v zvezi z prilogo in na to odgovarjam: samo obrazložitev, brez priloge, ali pa še boljše - klic ali obisk na davčni in osebno razložite, kaj se je zgodilo in vprašajte, kaj naj storite. Mislim, da je boljše, če obvestite referenta, kaj se je zgodilo, kot da bi pri pregledu odkrili, da ste napačno poknjižili in vas verjetno kaznovali.
Nisem pa še imela pregleda DDV, da bi vedela, na kaj so pozorni.
Mirjana
Dobili ste dobropis in to je podlaga za prilogo, ne napačno knjiženje.
Jaz sem odgovorila na vsako vprašanje posebej - torej:
dobropis - priloga;
napačno knjiženje - obrazložitev, zame, v evidenci.
Sedaj šele vidim, da je tudi drugo vprašanje v zvezi z prilogo in na to odgovarjam: samo obrazložitev, brez priloge, ali pa še boljše - klic ali obisk na davčni in osebno razložite, kaj se je zgodilo in vprašajte, kaj naj storite. Mislim, da je boljše, če obvestite referenta, kaj se je zgodilo, kot da bi pri pregledu odkrili, da ste napačno poknjižili in vas verjetno kaznovali.
Nisem pa še imela pregleda DDV, da bi vedela, na kaj so pozorni.
Mirjana