Še enkrat pozdravljeni, tokrat z drugim vprašanjem:
Prejeli smo račun iz EU za opravljeno storitev izobraževanja (izdajatelj računa iz Danske, opravljena storitev na Danskem) - obdavčeno po kraju, kjer je dejansko opravljeno.
Na računu ni bilo obračunanega davka, na kar smo opozorili izdajatelja, ki pa trdi, da je račun pravilno napisan in ne razume, da ga je potrebno popraviti.
Kaj nam je storiti v tem primeru?
Hvala za nasvet in pomoč!
Zlatorumena
Nepravilen račun iz tujine
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Nepravilen račun iz tujine
Zdravo!
Pišem samo iz svojih izkušenj, ne vem pa če je to prav. Mi delamo že dve leti z Avstrijo na njihovih fakturah tudi ni obračunanega davka, saj menim, da ga ni potrebno, saj naredim potem jaz samoobdavčitev.
Pišem samo iz svojih izkušenj, ne vem pa če je to prav. Mi delamo že dve leti z Avstrijo na njihovih fakturah tudi ni obračunanega davka, saj menim, da ga ni potrebno, saj naredim potem jaz samoobdavčitev.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
V kolikor sta si izmenjali davčni številki, je račun brez DV-ja.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Zlatorumena
- Nov član

Hvala za odgovore!
To pomeni, da sem si čisto napačno predstavljala, da morajo oni obračunati davek...
Kaj pa potem pomeni posebnost pri obdavčitvi storitev s področja kulture, umetnosti, športa, izobraževanja,..., da je obdavčeno po kraju, kjer je storitev opravljena?
Hvala za razlago
!
Zlatorumena
To pomeni, da sem si čisto napačno predstavljala, da morajo oni obračunati davek...
Kaj pa potem pomeni posebnost pri obdavčitvi storitev s področja kulture, umetnosti, športa, izobraževanja,..., da je obdavčeno po kraju, kjer je storitev opravljena?
Hvala za razlago
Zlatorumena
V teh primerih je obdavčeno po kraju opravljanja storitve, če tam plačate vstopnino ali sejmnino, oz kakšno temu primerljivo plačilo, drugače je račun brez davka, vi posredujete svojo ID številko in pri nas naredite samoobdavčitev.
-
Zlatorumena
- Nov član

Najlepša hvala za pojasnilo.
Zlati ste
!
Zlatorumena
Zlati ste
Zlatorumena