Prijava terjatev v stečajno maso

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Equilibrium9
Novinec
Novinec

Prijava terjatev v stečajno maso

Odgovor Napisal/-a Equilibrium9 »

Pozdravljeni,

s 01.01.2011 se je prijava terjatev spremenila, zasledila sem namreč, da naj bi potekala preko elektronskega vlaganja (podobno kot e-izvršba). Zanima me, če ima morda kdo od vas kako (praktično) informacijo več, ustavilo se mi je že takoj na začetku, saj Pravilnik loči kvalificirane (notranje, zunanje) in navadne registrirane uporabnike, oddaja pa je omogočena le kvalificiranim, ki pa za to potrebujejo digitalno potrdilo. Menim, da jaz spadam med registrirane uporabnike, ki potrebujejo le uporabniško ime in geslo. Kako potem prijaviti terjatev?

Najlepša hvala. Lp,

Ž
Jozzy
Novinec
Novinec

Re: Prijava terjatev v stečajno maso

Odgovor Napisal/-a Jozzy »

Elektronsko morajo terjatve prijaviti pravniki, za svoje stranke. Če prijavo vlagate sami, potem jo lahko pošljete po pošti, ali odnesete na sodišče.
Equilibrium9
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a Equilibrium9 »

Aha, najlepša hvala. Ampak takse pa po novem ni potrebno plačati? Hvala in lep pozdrav, Ž
ana179
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a ana179 »

pozdravljeni!

mene pa zanima-
torej mi napišemo dopis prijava terjatve v stečajno maso, obrazložimo za katere račune gre in pošljemo priporočeno in je zadeva rešena?

torej zanima me ali je potrebno še karkoli plačati ob tem oz. potem karkoli spremljat?

hvala!
TarasM
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenija

Odgovor Napisal/-a TarasM »

tako kot je napisala ana179 - mi smo dali zraven tudi kopije računov in potrjen IOP z njihove strani.

Taks se ne plačuje več.
ana179
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a ana179 »

pozdravljeni,

zanima me, ali mi kot upniki, ki smo vložili prijavo v stečajno maso dobimo sedaj kakšen odgovor od stečajnega upravitelja, da je naša terjatev pravilna, upoštevana, oz. karkoli...

po zadnji noveli ZDDV-1 namreč velja naslednje:
"Nov ukrep, davčnim zavezancem omogoča popravek (zmanjšanje) obračunanega in neplačanega DDV od vseh priznanih terjatev, ki jih je davčni zavezanec prijavil v postopku prisilne poravnave ali v stečajnem postopku. Torej že ob uvedbi in ne tako kot doslej, ko je popravek možen šele ob zaključku teh postopkov. Če davčni zavezanec naknadno prejme plačilo ali delno plačilo, mora od prejeta zneska, ki presega znesek nepopravljenega obračunanega DDV, obračunati DDV. Tako novela ZDDV-1E izboljšuje likvidnost podjetij, ki imajo neplačane terjatve do podjetij v postopku prisilne poravnave (PP) ali stečaja (insolventa podjetja). Nov ukrep se uporablja za priznane terjatve v teh postopkih, za katere je bil izdan sklep o začetku postopka po 1.1.2011.«

kaj pomeni- od vseh priznanih terjatev?
snupi
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a snupi »

Vse kar se dogoja v zvezi z stečajem spremljajte na spletni strani ajpesa.
Odgovori