komu pripada božičnica

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Tanči
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia

komu pripada božičnica

Odgovor Napisal/-a Tanči »

Zanima me ali božičnica pripada vsem delavcem, če se jo delodajalec odloči izplačati. Pri nas imamo delavca, ki smo ga zaposlili šele sredi novembra, poleg njega pa imamo tudi delavca, ki dela za določen čas vse leto. Zanima me ali obema pripada izplačilo cele božičnice ali samo dela božičnicein v kolikšnem delu.
LP
Tanči
nona
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a nona »

V mojem bivšem podjetju so nagrado, božičnico izplačali delavcu, ki je bil v poodjetju šele 3 dni, nekomu pa, ki je tri dni pred izplačilom odšel iz podjetja, ne....odvisno, kaj je zapisano v aktih podjetjam, kdo je upravičen.:mrgreen:
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Mislim, da božičnica pripada vsem, ne glede na vložek, 13. plača pa je odvisna od rezultatov poslovnaja.

Tako nekako bi na hitro odgovoril.

Mirko
Marjanpn
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a Marjanpn »

Ko sem jaz na novo prišla v podjetje (mesec november) sem dobila delež božičnice (za 2 meseca). Mislim, da je to odvisno od delodajalca.
tajana
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a tajana »

Strinjam se z elektrikom, le dodala bi, da naj bi božičnica pripadala vsem zaposlenim na dan izplačila. Res pa je, da se oba pojma - božičnica in 13. plača "mešata", da delodajalci izplačujejo "po svoje", ker tudi ni kakšnih posebnih pravil.
Zanima pa me vaše mnenje glede 13. plače, ki naj bi bila odvisna od vloženega rezultata tekom leta. Ali so do nje upravičeni tudi tisti zaposleni, ki so prekinili delovno razmerje?
(K rezultatu so res tudi oni pripomogli s svojim delom.)

Lep pozdrav!
Odgovori