Prosim, če mi lahko čimprej kdo odgovori...
S 1.2. sem zaprla s.p. in pripravila bilance ter že tudi oddala davčni obračun za leto 2010 in 2011, a sedaj s emi zdi, da sem nekaj naredila narobe, pa bi prosila, če mi res čimprej kdo pomaga...
V bilanci imam prikazanih za cca. 4000€ kratkoročnih obveznosti (neplačani računi...), v letu 2011 pa se je zraven nabralo še za cca. 600€ novih obveznosti...a bi morala te neporavnane obveznosti iz leta 2010 prenesti v 2011 in v tem letu torej prikazati 4600€ kratkoročnih obveznosit? S tem je davčna izguba za leto 2010 znašala 3200€, za leto 2011 pa te izgube torej nisme sploh upoštevala in samo glede na obveznosti iz leta 2011 navedla podatke in je tkao izguba znesla 645€....Sem verjetno narobe naredila? Bi morala te neporavnane obveznosti iz l. 2010 prenesti v 2011?? Prosim samo za to informacijo....
lp
NUJNO! DAVČNI OBRAČUN IN BILANCE
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: NUJNO! DAVČNI OBRAČUN IN BILANCE
aja... sem pozabila dodati; enostavno knjigovodstvo sem imela...
Ne vem če prav razumem vaše vprašanje vendar je moje mišljenje takšno.
Če v letu 2011 niste nič plačali obveznosti iz leta 2010 ( se pravi neplačani računi cca 4000,00) in če ste ve letu 2011 še povečali neplačane obveznosti za 600 imate v letu 2011 v bilanci obveznosti za 4600,00 € obveznosti .
Izguba sama nima veze s obveznostimi, izguba je izkazana v bilanci uspeha , obveznosti pa v bilanci stanja.
Naj še kdo drug odgovori !
Če v letu 2011 niste nič plačali obveznosti iz leta 2010 ( se pravi neplačani računi cca 4000,00) in če ste ve letu 2011 še povečali neplačane obveznosti za 600 imate v letu 2011 v bilanci obveznosti za 4600,00 € obveznosti .
Izguba sama nima veze s obveznostimi, izguba je izkazana v bilanci uspeha , obveznosti pa v bilanci stanja.
Naj še kdo drug odgovori !
Hvala!
Sej ste me verjetno prav razumeli, ja... prvič delam te stvari,pa se verjetno ne znam prav izražati..
Se mi je že tako zdelo, ja in sem že začela popravljati... V bilanci sem torej pri kratkoročnih posl.obveznostih prištela znesek od lani in tudi popravila znesek terjatve do podjetnika... Kaj pa v izkazu poslovnega izida? Se mi zdi, ali tam v bistvu ne rabim kaj spreminjat, ker je tako ali tako za obe leti kolona in pač v vsako vpišem samo od posameznega leta...?? V davčnem obračunu pa res ne vem kam naj potem to vpišem (dolg v bistvu iz preteklega leta) ali se to kar vpiše k odhodkom (ugotovljeni pri računovodskih predpisih)?
Sej ste me verjetno prav razumeli, ja... prvič delam te stvari,pa se verjetno ne znam prav izražati..
Se mi je že tako zdelo, ja in sem že začela popravljati... V bilanci sem torej pri kratkoročnih posl.obveznostih prištela znesek od lani in tudi popravila znesek terjatve do podjetnika... Kaj pa v izkazu poslovnega izida? Se mi zdi, ali tam v bistvu ne rabim kaj spreminjat, ker je tako ali tako za obe leti kolona in pač v vsako vpišem samo od posameznega leta...?? V davčnem obračunu pa res ne vem kam naj potem to vpišem (dolg v bistvu iz preteklega leta) ali se to kar vpiše k odhodkom (ugotovljeni pri računovodskih predpisih)?
V davčni obračun se vpisuje samo prihodki in odhodki razlika je dobiček ali pa izguba, To pa nima veze z obveznostimi, ker so te izkazane v bilanci stanja.
Še enkrat najlepša hvala.... sej v osnovi to razumem...samo malo čudno s emi zdi, da imam v obračunu za leto 2011 izkazano davčno izgubo samo za 600€, če pa imam v bistvu še iz prejšnjega leta tako velik dolg... Če torej prav rzaumem, se ta davčna izguba nanaša pač torej vedno samo za tisto konkretno obračunsko obdobje - za zadnje leto torej... Sej zdaj so mi na davčni povedali, da moram izpolniti še prilogo št. 6, kjer se ravno vpišejo te nepokrite davčne izgube iz prejšnjih let...upam,da je to torej to...ali še ima kdo kakšno drugačno menje?
Seveda, ta obrazec morate izpolniti, ker če boste kdaj imeli velik dobiček, si boste lahko najprej pokrili izgube za pretekla leta.