priloga 5-pelias

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

priloga 5-pelias

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

Zasebni zavod - davčna izguba npr. 4.000,00 in se jo vnese v prilogo 5, nekaj je še nepokrite izgube od prej, skupaj npr. 4.500,00.

V bilanci sem pokrila del izgube z dobičkom prejšnjih let, tako je dejansko na 9 cca 2.000,00. Ta znesek bi po mojem moral biti na koncu - sk.znesek na prilogi 5.

Na Ajpeesu vse ok, se da normalno to vnesti, priloga 5 - Silvester Pelias pa mi ne dopušča vnosa. Davčna izguba mora toliko kot je na glavnem obrazcu.

Kaj menite o tem in ali ima kdo podoben primer?
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: priloga 5-pelias

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Vnesti morate davčno izgubo predhodnega leta, nato še letošnjo in najprej poiskusite tako, da na galvnem obrazcu pokrivanja ne vnesete. Ko vam tu štima, greste na prilogo in najprej pokrivate starejšo prilogo. Kumulativen znesek pokrite izgube morabiti enak znesku, kot je na glavnem obrazcu - in kaj vam napiše Silvester?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

G. Mirko točno tako sem naredila. Vnesla izgubo od prejšnjega leta, nato še letošnjo, ki se ujema z glavnim obrazecem. Do tukaj vse ok.
Verjetno bom tako tudi pustila, da si preveč ne zakompliciram življenja.

Problem je pa v tem, ker v bruto bilanci nimam toliko izgube skupno na 9, ker se je pokrilo s prejšnjim dobičkom. In to sem poknjižila na dan 31.12.2010 in prikazala tudi v Ajpes obrazcih.
Tam je vse čisto in razvidno.

Ne vem pa kako bi to prikazala davčno?, da bi bil končni znesek desno v prilogi 5 isti kot pri meni skupni konto 9.
Lepo vas pozdravljam.

orljek
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a orljek »

Ali ne mešate tukaj davčne in poslovne izgube? lp
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

12345ab napisal/-a: Problem je pa v tem, ker v bruto bilanci nimam toliko izgube skupno na 9
KOt je omenil Orljek, poglejte kakšna je davčna izguba, ki še zdaleč ni nujno, da je enaka polsovni. Že če ste imeli vsaj en strošek, ki vsaj delno ni davčno priznan, pa olajšave itd....
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Ja to bo. Obrazci so čisto pravilno izpolnjeni, ko se začneš poglabljati, se ti pa zdi vse nelogično. Izvzem odhodkov tudi prinese svoje.

Hvala za razmišljanja.
Lepo vas pozdravljam.

orljek
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a orljek »

Lahko je poslovna povsem enaka davčni, ampak če je izguba dve leti zaporedoma, je razlika že zaradi pokrivanja poslovne iz dobička preteklih let...
Odgovori