Kot Zavod smo dobili donacijo od drugega podjetja: donacija je namenjena programu za mlade, ki ga izvajamo. Kam to poknjižimo? Med izredne prihodke (7680)? Se nam v tem primeru povečuje dobiček? Bi lahko knjižila na konto 9760 (prejete donacije)?
Vnaprej hvala za odgovor.
prejeta donacija
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: prejeta donacija
Mi lahko prosim kdo pomaga?
Delkat, nekoliko počakajte - petek zvečer je in forum ob vikendih malo zamre ... 
Hvala Nina, vem, da sem nestrpna, a kaj ko sem v delu in sem hotela dokončat zadevo. 
Če je donacija za kritje stroškov programa, ki ga izvajate; je to prihodek. Kolikor pa bi bil del donacije tudi za nabavo osnovnih sredstev, bi ta del lahko prikazali kot dolgoročno razmejitev in jo zmanjševali v višini amortizacije tega osnovnega sredstva.
Iz programa, za katerega ste prejeli donacijo, je tudi razvidno, ali ste v letu 2010 (ko ste prejeli sredstva) tudi opravili vse aktivnosti (in so zato nastali stroški) ali ne. V primeru, da se vam program nadaljuje tudi v naslednje leto in bodo nastali stroški tudi v naslednjem letu; lahko prejeto donacijo kratkoročno razmejite preko pasivnih časovnih razmejitev.
Lahko pa so sestavni del letošnjih prihodkov - izkazali boste iz tega dela presežek prihodkov, ki ga namenite za pokrivanje točno določenih odhodkov v naslednjem letu (sklep ob sprejemu letnega poročila - poseben analitični konto v okviru skupine 95)).
lp
Iz programa, za katerega ste prejeli donacijo, je tudi razvidno, ali ste v letu 2010 (ko ste prejeli sredstva) tudi opravili vse aktivnosti (in so zato nastali stroški) ali ne. V primeru, da se vam program nadaljuje tudi v naslednje leto in bodo nastali stroški tudi v naslednjem letu; lahko prejeto donacijo kratkoročno razmejite preko pasivnih časovnih razmejitev.
Lahko pa so sestavni del letošnjih prihodkov - izkazali boste iz tega dela presežek prihodkov, ki ga namenite za pokrivanje točno določenih odhodkov v naslednjem letu (sklep ob sprejemu letnega poročila - poseben analitični konto v okviru skupine 95)).
lp
Slovan,
najlepša hvala za izčrpen odgovor.

najlepša hvala za izčrpen odgovor.