Pozdravljeni!
Zanima me, ali je lahko 100% lastnik d.o.o.-ja hkrati tudi direktor tega istega d.o.o.-ja? Nekje mi odzvanja, da je lahko, če je največ 25% lastnik, vendar tega nikjer ne najdem zapisanega.
Hvala za pomoč!
Forter
Lastnik d.o.o. in direktor
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Lastnik d.o.o. in direktor
Naš direktor je direktor d.o.o. in hkrati 100 % lastnik že od vsega začetka, ne vem kaj bi lahko bilo narobe.
Nekako se mi zdi, da naj bi bila neka omejitev (morda celo v zvezi s čim drugim, pa sem pomešal), zdaj me pa še sodelavec prepričuje, da je to 25%. Nihče pa tega nikjer ne najde zapisanega. Ima še kdo kakšno idejo?
ni nobenih omejitev lastnik in hkrati direktor.
25% je edino tukaj:
oseba, ki ima več kot 25% lastništvo in želi biti lastnik še v drugi družbi, mora podpisati izjavo, da ima prva družba poravnane vse obveznosti do države.
25% je edino tukaj:
oseba, ki ima več kot 25% lastništvo in želi biti lastnik še v drugi družbi, mora podpisati izjavo, da ima prva družba poravnane vse obveznosti do države.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Naty73, hvala. Kje ste to našli?
25% bo še omejitev po novem ZPIZ, če (ko) bo sprejet:
nad 25% lastnik in direktor obenem se bo moral zavarovati po šifri 040 lp
nad 25% lastnik in direktor obenem se bo moral zavarovati po šifri 040 lp
16. člen predloga zakona?
Hvala!
Hvala!