Ponovno 13. plača

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
merkur
Nov član
Nov član

Ponovno 13. plača

Odgovor Napisal/-a merkur »

Odločili so se izplačati 13. plačo; zanima me samo, če lahko 13. plačo izplačam posebej (ločeno in pred izplačilom plač za december 04)?
sova
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a sova »

V vsakem primeru je sta obe izplačili izplačilo v roku enega meseca , se pravi da se davek na plače in dohodnina odvedeta po višji lestvici, ne vem če sem bila dovolj jasna.
merkur
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a merkur »

se opravičujem sova, vendar niste bili dovolj jasni; ob izplačilu 13. plače sem mislila vse obrazce oddati kot pri obračunu plač (obračunam jasno tudi davek na izplačane plače); zanima me samo, če moram 13. plačo <b>obvezno</b> izplačati z decembrsko plačo ali lahko to posebej delam?
sova
Računovodja
Računovodja

Lahko naredite vsako posebaj., vendar če bosta obe nakazili v decembru(plača in 13. plača ) boste morali davčni predložiti kumulativni rek1, kjer bodo združeni vsi davki in prispevki. Tako bosta osnova za dohodnino in davek na plače višja za vsakega posameznika,(lestvica je odvisna od višine nakazila.)
sanja
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a sanja »

Pazljivi morate biti pri davku na plače. Pri zadnjem izplačilu morate upoštevati oba izplačila skupaj in nato obračunati davek na plače.
sova
Računovodja
Računovodja

Ne samo davek na plače, tudi dohodnina.
MIŠKO
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a MIŠKO »

V vsakem primeru je potrebno obrazce oddati posebej za 13.plačo in posebej za december IN tudi kumulativo obrazcev-posebej pa paziti, da je davek na plače izračunan od skupnega zneska obeh plač.leto ima samo 12 mesecev in DURS sprejema samo 12 REK-ov.
lp
Odgovori